Σιδηροδρομική αστυνομία: Πότε έρχεται το σώμα ασφαλείας στα μέσα μεταφοράς

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2024

Την εμφάνισή της αναμένεται να κάνει το αμέσως επόμενο διάστημα η «Σιδηροδρομική Αστυνομία», που θα ακολουθεί το modus operandi των συναδέλφων τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ Γιάννος Γραμματίδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο στα πλαίσια της ασφάλειας των δρομολογίων και των σιδηροδρομικών υποδομών, που θα βρίσκεται σε λειτουργία επί 24ώρου βάσεως.

«Η νέα διοίκηση τού ΟΣΕ ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο να αναδιατάξει τον ελληνικό σιδηρόδρομο μέσα από μια σειρά έργων ανάμεσα στα οποία και ο μετασχηματισμός τού Οργανισμού σε έναν ενιαίο φορέα με την απορρόφηση της ΕΡΓΟΣΕ και τού τροχαίου υλικού μέχρι σήμερα διαχείρισης τής ΓΑΙΑΟΣΕ.

Πιστεύω, προσθέτει, ότι ο νέος φορέας θα είναι έτοιμος για λειτουργία από τον Ιανουάριο 2025. Στόχος αυτής τής σημαντικής μεταρρύθμισης είναι να προκληθούν οικονομίες κλίμακας, να ορθολογιστεί η λειτουργία τού Οργανισμού, να εξασφαλισθεί η ταχύτερη λήψη αποφάσεων και να υιοθετηθούν σύγχρονες αρχές εταιρικής διακυβέρνησης», σημείωσε.

Μάλιστα, ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί θα αποτελεί «σύγχρονο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο ενώ θα ευθύνεται για την απόδοσή του που θα παρακολουθείται από το αρμόδιο Υπουργείο βάσει συμφωνημένων δεικτών απόδοσης και μετρήσιμων στόχων».

Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομών που εκτελούνται, ο κ. Γραμματίδης σημείωσε ότι στόχος όλων είναι η εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού μεταφορικού έργου και η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που είχαν προκληθρί εδώ και χρόνια.

«Ανάμεσα στις δράσεις αυτές εντάσσονται οι παραχωρήσεις χρήσεως μη χρησιμοποιούμενων ακινήτων σε τοπικές κοινωνίες για τη δημιουργία πάρκων, ποδηλατοδρόμων κ.α., οι παραχωρήσεις χρήσεως άχρηστου τροχαίου υλικού σε κοινωφελείς οργανισμούς και πολιτιστικούς συλλόγους, η προβολή κινηματογραφικών ταινιών σε παλιούς σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα κατά τούς θερινούς μήνες, η συμμετοχή τής χορωδίας τού Οργανισμού σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις, η ενίσχυση μικρών ιδιωτικών σιδηροδρομικών μουσείων κλπ», επεσήμανε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.