Σφράγισε την πρόκριση, περιμένει την κλήρωση, «ενισχύθηκε» και ετοιμάζεται για το κρας – τεστ στο Περιστέρι

Δημήτρης Μπούζας30 Αυγούστου 2024


Κλασική περίπτωση τυπικής διαδικασίας το κλείσιμο της εκκρεμότητας που υπήρχε ανάμεσα στις δύο ομάδες, με το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης, αλλά και τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα τους, να μην επιτρέπουν όνειρα και εκπλήξεις. Οι πρωταθλητές πέρασαν εύκολα στην επόμενη φάση, τρέφοντας ελπίδες για μια κλήρωση που θα τους φέρει απέναντι σε βατούς αντιπάλους.

Το χθεσινό παιχνίδι είναι αλήθεια πως δεν «απασχόλησε» σχεδόν κανέναν, πέραν των ενδιαφερόμενων για ειδικούς λόγους. Και όταν λέμε σχεδόν κανέναν, εννοούμε πως ο κόσμος έχοντας τη σιγουριά με την «κάβα» του 4-0, δεν καιγόταν για το τι θα γίνει στο Δουβλίνο, με το ενδιαφέρον του να επικεντρώνεται μονοδιάστατα και αποκλειστικά στο μεταγραφικό μέτωπο και στο βιογραφικό των δύο νεοαποκτηθέντων (Κόλεϊ, Μπακαγιόκο).

Υπάρχει ωστόσο νομοτελειακά ένα πρόσωπο το οποίο είχε πολλούς και σοβαρούς λόγους για να σκανάρει με ιδιαίτερη προσοχή, έχοντας τη σχετική άνεση του πρώτου αποτελέσματος, το αγωνιστικό 90λεπτο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον κόουτς των πρωταθλητών. Ήταν στα αλήθεια ιδανική ευκαιρία για τον Λουτσέσκου να διαπιστώσει σε τι «κατάσταση» βρίσκονται οι παίκτες τους οποίους υπολογίζει για το επόμενο βήμα εντός επικράτειας. Κι αυτό το βήμα όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, γίνεται πολύ σύντομα στο επόμενο παιχνίδι των πρωταθλητών για το εθνικό πρωτάθλημα. Οι συνθήκες τουλάχιστον σε ότι αφορά τον χρόνο προετοιμασίας είναι πιεστικές. Όσο για τον αντίπαλο; Μια πρώτη άποψη από τις δύο αγωνιστικές, τον παρουσιάζει απρόβλεπτο.

Το χθεσινό λοιπόν παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στον Ραζβάν να διαπιστώσει πως ο Κοτάρσκι είναι ένα σοβαρό σημείο σταθερής απόδοσης, το ίδιο και ο Κεντζιόρα με τον Μιχαηλίδη και τον Μπάμπα. Σαφέστατα ο Ότο δείχνει ότι βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από τον Σάστρε, ενώ στα χαφ ο Μαντί Καμαρά έχει τον «πρώτο λόγο», με τους Σβαμπ και Οζντόεφ να διεκδικούν χρόνο συμμετοχής, ανάλογα με το τι θέλει ο κόουτς σε κάθε παιχνίδι. Ουδείς λόγος… και ουδείς «ψόγος» για την τριάδα των κορυφαίων Τάισον, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς. Ο Ντεσπόντοφ ανεβάζει στροφές και οι νεοαποκτηθέντες δείχνουν σαφέστατα την ποιότητα τους, όπως επίσης και μια μεγάλη διάθεση και προθυμία να προσαρμοστούν άμεσα. Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να πει πως ο χθεσινός επαναληπτικός ευρωπαϊκός αγώνας, που δεν προσφερόταν λόγω δυναμικότητας του αντιπάλου για σπουδαίο θέαμα και ποιότητα, αποτέλεσε ωστόσο μια πολύ χρήσιμη ευκαιρία, για ένα δίτερμα προετοιμασίας θα λέγαμε για την ομάδα του Λουτσέσκου. Όσο για τον κόουτς, αυτός βρίσκεται πλέον από τώρα και ύστερα σε κατάσταση επιφυλακής και διαρκούς αγωνίας. Το ότι δεν ανησυχούσαν καθόλου για την πρόκριση οι ΠΑΟΚτσήδες, τους ξεκούρασε ψυχολογικά γιατί κουράστηκαν είναι η αλήθεια, περιμένοντας τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο μεταγραφικό μέτωπο, από τη στιγμή μάλιστα που ο χρόνος τελείωνε και πίεζε σαν μέγγενη τις ασπρόμαυρες προοπτικές. Τελικά με δύο προθήκες την τελευταία στιγμή ενισχύεται το ρόστερ, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλες δύο κινήσεις, γιατί σε συγκεκριμένα σημεία δείχνει αδυναμίες και δεν έχει εναλλακτικές λύσεις η ομάδα. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λένε οι ΠΑΟΚτσήδες και ελπίζουν ότι και με αυτή την ενίσχυση θα ανεβάσει ισχύ και θα γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα τους.

Μιας και αναφερθήκαμε στις μεταγραφές, αξίζει να τονίσουμε σε αυτό που ζήσαμε όλοι χθες με την αξιομνημόνευτη πρόκριση του Παναθηναϊκού, απέναντι στην σαφέστατα ανώτερη του Λανς. Οι πράσινοι οι οποίοι αποδείχθηκαν και πολύ τυχεροί, πέρασαν στην επόμενη φάση. Ο άθλος αυτός, γιατί περί άθλου πρόκειται όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, επιτεύχθηκε γιατί από ότι φαίνεται μπορεί να ξόδεψαν λεφτά, αλλά η επένδυση τους άρχισε να αποδίδει. Δύο από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες τους, ο Τετέ και ο Πελίστρι, ήταν οι σκόρερ της μεγάλης πρόκρισης. Τελικά και στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή ότι πληρώνεις… παίρνεις.

ΥΓ: Απίστευτο κι όμως δεν διαψεύστηκε. Ο Ευαγγέλου στο «χειρουργείο» που έγινε με την Καλλιθέα στο Φάληρο, αντιδρώντας άμεσα και επηρεάζοντας τον VAR είπε το αμίμητο: «είναι γκολ, τέλειωνε» και ο Τσαγκαράκης τελικά το μέτρησε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.