Σεξ και απιστία: Ποιες είναι οι επικίνδυνες φάσεις στη ζωή ενός ζευγαριού

Metrosport Team22 Μαΐου 2024

Τις περισσότερες φορές η απιστία είναι συνυφασμένη με την ερωτική πράξη. Για πολλούς, όμως, απιστία είναι και άλλα στάδια πριν από την πράξη αυτή, όπως η επικοινωνία με ένα τρίτο πρόσωπο, όπως εξηγεί ειδικός.

Για την ακρίβεια, η Αγγελική Καβαλλιεράτου, ψυχολόγος, εξηγεί στην εκπομπή «Ελένη», στον τηλεοπτικό σταθμό, Mega, τους λόγους, που στρέφεται κάποιος στην απιστία και τι μπορεί να γίνει μετά για να σωθεί η σχέση ή ο γάμος.

«Στην πορεία μία μακροχρόνιας σχέσης υπάρχει πιθανότητα να συμβεί. Για ρους άντρες η απιστία σχετίζεται μα την ερωτική πράξη ενώ για τις γυναίκες υπάρχει και η συναισθηματική έλξη. Άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορεί να οδηγηθούν σε απιστία γιατί μπορείς να αισθάνονται ότι παίρνουν αξία και προσοχή». Όπως εξηγεί, μία δυσκολία στιγμή στον γάμο ή τη σχέση είναι ένα εύκολο έναυσμα να οδηγηθεί κάποιος στην απιστία.

«Η ανασφάλεια, οι πολλές ασχολίες και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι λόγοι που στρέφεται κάποιος στην απιστία. Έρευνες δείχνουν πώς οι απιστίες είναι περισσότερες στους άντρες και έρχεται σε ηλικίες ορόσημο. Και οι γυναίκες μπορούν να οδηγηθούν στην απιστία αλλά για διαφορετικούς λόγους, όπως παραμέληση».

Όπως λέει, οι περισσότεροι που οδηγούνται σε μία απιστία, υποστηρίζουν πως δεν θα ξανασυμβεί. «Χρειάζεται δουλειά και θέληση και από τις δύο πλευρές για να ξεπεραστεί η απιστία και να γίνει μία νέα αρχή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.