Σέριφος: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο - Στις φλόγες σπίτια, ξωκλήσια και αποθήκες

Metrosport Team30 Ιουνίου 2024

Μάχη με τις φλόγες έδιναν το βράδυ του Σαββάτου (29/6) οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σέριφο, καταφέρνοντας τελικά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, τόνισε ότι η νοτιοδυτική πλευρά του νησιού έχει κατακαεί, με εκτεταμένες ζημιές να έχουν προκληθεί σε σπίτια, ξωκλήσια και αποθήκες με εμπορεύματα.

«Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στη θάλασσα. 

Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», δήλωσε αρχικά.


Μάλιστα, ο δήμαρχος του νησιού σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν πώς ξέσπασε η φωτιά, που πολύ γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο σημείο επεχείρησαν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων επτά πυροσβεστών με τρία οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη νήσο Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 πυροσβεστών με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει διατεθεί και ένα ελικόπτερο.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

 Παράλληλα, οι κάτοικοι έλαβαν τρεις φορές μήνυμα από το 112, προκειμένου να απομακρυνθούν από τις περιοχές που βρίσκονται, υπό τον φόβο εξάπλωσης της φωτιάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.