Σέλτικς φτιαγμένοι από χρυσάφι και στο Ντάλας

Metrosport Team13 Ιουνίου 2024

Το 2/2 στη Βοστόνη τους έκανε ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο του ΝΒΑ. Το διπλό στο Ντάλας στο Game 3 τους πέρασε το δαχτυλίδι στο χέρι. Οι Σέλτικς άλωσαν το Ντάλας με 106-99 και πέραν του ότι έγραψαν ιστορία αφού έγιναν η πρώτη ομάδα που σημείωσε 10 συνεχόμενες νίκες playoffs, κάνοντας το 3-0 και βέβαια δεν υπάρχει πια αμφιβολία για το ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Άλλωστε καμία ομάδα στην ιστορία δεν επέστρεψε από το 0-3.

Οι «Κέλτες» άγγιξαν τον 18ο τίτλο της ιστορίας τους μέσα από μία τρομερή τρίτη περίοδο, το επιμέρους σκορ της οποίας ήταν 35-19. Έτσι προηγήθηκαν με 21 πόντους στις αρχές της τέταρτης (91-70) και παρότι δέχτηκαν ένα επιμέρους 22-2, απέφυγαν την ανατροπή.

Ο Τζέισον Τέιτουμ με 31 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ο Τζέιλεν Μπράουν με 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ήταν όλα τα λεφτά για τους Σέλτικς. Από την άλλη πλευρά ο Καϊρί Ίρβινγκ είχε 35 πόντους με 13/28 σουτ ενώ 27 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ είχε ο Λούκα Ντόνσιτς που ωστόσο αποβλήθηκε με έξι φάουλ, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.