Σεισμός στην Ιαπωνία: Κύματα ύψους 20 μέτρων σε Κιούσου και Σικόκου (vid)

Metrosport Team08 Αυγούστου 2024

Φόβοι για σαρωτικό τσουνάμι στις ακτές της Ιαπωνίας, μετά τον ισχυρό σεισμό 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, κάνουν λόγο οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το  δίκτυο NHK, τα κύματα έφτασαν μέχρι και τα 20 εκατοστά στις ακτές της περιφέρειας Μιγιαζάκι στα νότια της χώρας, οδηγώντας τις τοπικές αρχές να εκδίδουν επείγουσα ανακοίνωση, προκειμένου να προειδοποιήσουν τους κατοίκους.

«Τα τσουνάμι θα χτυπήσουν επανειλημμένα. Παρακαλώ μην μπείτε στη θάλασσα ή πλησιάσετε την ακτή μέχρι να αρθεί η προειδοποίηση», επεσήμανε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στα βίντεο, που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται οι πρώτες στιγμές από όταν ξέσπασε ο σεισμός, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας να κάνει λόγο αρχικά για σεισμό 6,9 Ρίχτερ.

Ωστόσο, σύντομα αναθεώρησε το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε στα χιλιόμετρα μακριά από την Κιρισίμα. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστωθεί ανωμαλίες στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού Σεντάι, με τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα, καθώς σωστικά συνεργεία σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές, ενώ η εταιρεία JR Kyushu ανέστειλα τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.