Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει ο κρατικός μηχανισμός μετά τους διαδοχικούς σεισμούς στη Σαντορίνη, οι οποίοι έχουν προκαλέσει κύματα ανησυχίας τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και στους επίσημους φορείς.
Το φαινόμενο των περισσοτέρων από 200 σεισμών μέσα σε διάστημα 48 ωρών προκάλεσε συναγερμό και, μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής (2/2) συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.
Κικίλιας: «Προληπτικά τα μέτρα, υπάρχει εγρήγορση»
Για προληπτικά μέτρα και απόλυτη εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, «έγινε μια ευρεία σύσκεψη και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους επιστήμονες. Εξετάζονται όλα τα στοιχεία της σεισμικής δραστηριότητας και πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα είναι προληπτικά.
Σε κάθε περίπτωση ενημέρωση θα υπάρχει συνεχώς και προς όλους καθότι συνεδριάζει συνεχώς η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου. Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να ακούν τα μέτρα των ειδικών και να συμμορφώνονται με αυτά έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση. Σας είπα τα μέτρα είναι προληπτικά, εγρήγορση υπάρχει και οργάνωση και στο πεδίο», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube