Σε πλειστηριασμό η χαρτοπετσέτα με το πρώτο συμβόλαιο του Μέσι στην Μπαρτσελόνα!

Metrosport Team09 Μαΐου 2024

Ήταν μόλις 13 ετών, όταν ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα όχι με κάθε επισημότητα, αλλά επιλέγοντας ένα κομμάτι... χαρτοπετσέτας! Τώρα, λοιπόν,  αυτό το χαρτί θα δημοπρατηθεί και η προσφορά για την αγορά του αναμένεται να φτάσει τα εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει απόψε και θα διαρκέσει έως τις 17 Μαϊου, με την τιμή εκκίνησης να είναι οι 300.000 λίρες (348.000 ευρώ), ενώ πάνω σε αυτό το ιστορικό... έγγραφο αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Στη Βαρκελώνη, στις 14 Δεκεμβρίου 2000 και παρουσία των Μινγκουέλα, Οράσιο, Ρέξας, η Μπαρτσελόνα αναλαμβάνει υπό την ευθύνη της και παρά κάποιες αρνητικές απόψεις να υπογράψει τον παίκτη Λιονέλ Μέσι». 

Ως γνωστόν, την χαρτοπετσέτα έχει στην κατοχή του ο Γκαγκιόλι, πρώην εκπρόσωπος του Λέο και είναι αυτός που είχε την πρόθεση να το δημοπρατήσει μέσω της Bonhams, με το περιβάλλον του Μινγκουέλα να αντιτάσσεται.


«Θα έπρεπε να εκτεθεί στο μουσείο της Βαρκελώνης», είπε ο Μινγκουέλα στο Relevo στα μέσα Μαρτίου, όταν μαθεύτηκε ότι ο οίκος Bonhams ανέβαλε τη δημοπρασία λόγω της σύγκρουσης που ξεκίνησε και από τις δύο πλευρές.

 Σε αυτόν τον διάλογο, ο Ισπανός υποστήριξε επίσης ότι η ιδιοκτησία της χαρτοπετσέτας ανήκει όχι μόνο στον Γκαγκιόλι, αλλά και στον ίδιο και στον Ρέξας, που υπέγραψαν επίσης το χαρτί. Και δεν άργησε να φτάσει η δημόσια απάντηση του Αργεντινού.

«Οι εκδοχές του Μινγκουέλα είναι αντιφατικές. Μια μέρα είπε ότι η χαρτοπετσέτα ήταν στο γραφείο του σε ένα φάκελο. Και μια άλλη μέρα είπε ότι εγώ κράτησα τη χαρτοπετσέτα μετά τον αγώνα και την πήρα σπίτι. Δηλαδή, η χαρτοπετσέτα δεν ήταν ποτέ στο γραφείο του σε φάκελο. Εμπίπτει σε αντιφάσεις, δεν ήξερε ποτέ πού ήταν η χαρτοπετσέτα, επειδή δεν ήταν ποτέ δική του. Ήξερε πάντα ότι η χαρτοπετσέτα ήταν στα χέρια μου», σχολίασε ο Γκαγκιόλι στα μέσα ενημέρωσης Esport 3 και Diari Ara.

Μάλιστα, ο Γκαγκιόλι τόνισε επίσης πως: «Ο Μινγκουέλα δεν μου ζήτησε ποτέ τη χαρτοπετσέτα από τον Δεκέμβριο του 2000. Τώρα απλώς εκμεταλλεύεται την παγκόσμια προβολή της πώλησης της χαρτοπετσέτας για να συντηρήσει σε βάρος της αλήθειας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.