Ο ένας μετά τον άλλον παραιτούνται οι δικαστές των ποδοσφαιρικών πειθαρχικών οργάνων. Ηδη η ΕΠΟ ζήτησε νέα λίστα από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Οι λόγοι των παραιτήσεων είναι δύο: Ο φόρτος εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές. Ειδικά τα μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου βρίσκονται στο στόχαστρο των παραγόντων και της δημόσιας κριτικής.
Αν οι δικαστές της ΕΠΟ είναι κακοπληρωμένοι, τότε τι να πει κανείς για τους δικαστές του ΑΣΕΑΔ. Το αρχαιότερο δικαιοδοτικό αθλητικό όργανο της χώρας, το οποίο καλύπτει όλες τις υποθέσεις πλην επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μπάσκετ, γεύεται μία άνευ προηγουμένου περιδίνηση που ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα με τον κορωνοϊό.
Ηδη στα μέλη του ΑΣΕΑΔ υπάρχουν οφειλόμενα εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που ο Λευτέρης Αυγενάκης καυχιόταν ότι θα αναβαθμίσει την αθλητική δικαιοσύνη. Αντί αναβάθμισης, ενέσκηψε ένα κράτος – μπαταξής που δεν σέβεται ούτε τακτικούς δικαστές, ούτε εν ενεργεία εισαγγελείς.
Σε όλο αυτό το διάστημα ορισμένοι δικαστές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αγωγές. Σκόνταφταν στο γεγονός ότι δεν υπήρχε καθορισμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις αμοιβές τους. Επίσης οι συναρμοδιότητες υπουργείων ήταν τόσο δαιδαλώδεις που οι υποθέσεις τους κατέληγαν από τον Αννα στον Καϊάφα.
Με την έλευση Βρούτση στο υπουργείο Αθλητισμού φάνηκε μια αχτίδα φωτός. Εγινε η πρώτη ρύθμιση για το 2023, αλλά έμειναν ανεξόφλητες οι οφειλές των τριών προηγουμένων ετών.
Ηδη όλοι οι δικαστές του ΑΣΕΑΔ ετοιμάζουν αγωγές και απαιτούν τα χρήματά τους. Στρέφονται εναντίον μιας κατάστασης που προσβάλλει την απονομή δικαίου και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η διαρκής αναφορά του πρωθυπουργού στην Μπανανία με αντίστροφο νόημα, μάλλον ταυτίζεται με τη λογική «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται».