Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχει ένας λόγος, σημαντικός ή ασήμαντος λίγη αξία έχει, που οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα βγάζουν το μαχαίρι από τη ζώνη. Κοντεύουν να γίνουν παράδοση η καυγάδες, την ίδια στιγμή που στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν ακούγεται «κιχ» για τη διαιτησία. Γιατί αυτό ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι το πρόβλημα του εγχώριου ποδοσφαίρου. Όχι το ότι τα ελληνόπουλα είναι είδος εν ανεπαρκεία στις 11άδες των ομάδων της Super League1, ούτε το ότι τα περισσότερα γήπεδα είναι άδεια από κόσμο ή ακόμη το ότι οι γηπεδικές υποδομές δεν είναι ελκυστικές για κάποιον που σέβεται τον εαυτό του.
Αυτά έπρεπε να είναι τα θέματα για τα οποία θα διαφωνούσαν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και στο τέλος με δημοκρατικές διαδικασίες να έπαιρναν αποφάσεις για την πρόοδο του αθλήματος. Κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει. Ολος το καβγάς γίνεται, για το ποια διοίκηση θα είναι στην ΕΠΟ, μέχρι το ποιος θα είναι ο ξένος αρχιδιαιτητής. Είναι ιστορικά οι μόνοι λόγοι που «σκοτώνονται» οι ιδιοκτήτες. Κι όταν έχουν τέτοια μυαλά επόμενο είναι ότι ποτέ δε θα συμφωνήσουν. Τον Ιούλιο του 2020 ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όνομα «βαρύ ήταν αυτό που επέλεξαν ομόφωνα οι «Big-4» του ελληνικού ποδοσφαίρου για Αρχιδιατητή στην ΚΕΔ. Ο έτερος υποψήφιος, θυμίζουμε, ήταν ο Πέτερ Φιόρντφελντ. Ο Κλάτενμπεργκ ήταν ο αντικαταστάτης του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Ο 45χρονος πρώην διαιτητής της Premier League είχε διατελέσει αρχιδιαιτητής στην Σαουδική Αραβία το 2017 για ένα διάστημα 19 μηνών, ενώ ήταν ο διαιτητής στον τελικό του Champions League το 2016, αλλά και στον τελικό του EURO 2016 ανάμεσα σε Γαλλία και Πορτογαλία, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.
Ο Κλάτενμπεργκ θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών, με 17χρονη πορεία στον χώρο της διαιτησίας, καθώς ξεκίνησε το 2000 και αποσύρθηκε το 2017. Έγινε διεθνής το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα σφύριξε για πρώτη φορά στο Champions League. Το 2012 έγινε διαιτητής FIFA Elite, ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος διαιτητής στο Globe Soccer Awards.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Super League1 κατά την πρόσληψη του “ο κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, θα είναι ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Super League 1, ο οποίος θα εφαρμόσει και θα υλοποιήσει το εγχείρημα της Επαγγελματικής Διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.”
Ο κ. Κλάτενμπερκ έφυγε κακής κακώς το καλοκαίρι του 2022 από την Ελλάδα, χωρίς να υλοποιήσει το εγχείρημα της εκπαίδευσης των διαιτητών. Τον διαδέχτηκε ο Μπένετ. Τι έλεγε τότε ο κ. Μπαλτάκος; «Ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ».
Τελικά ούτε ο Μπένετ έπεισε για τις ικανότητες του και δεν μπόρεσε να φέρει ειρήνη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάτι το οποίο επιχειρείται με τον Σουηδό Πέτερ Φιόρντφελντ, ο οποίος ξεκινάει εν μέσω διασταυρούμενων πυρών. Οπότε λίγο πολύ είναι προδιαγεγραμμένο το μέλλον του. Όπως φυσικά και του διαδόχου του γιατί πάντα η διαιτησία στην Ελλάδα θα αποτελεί αιτία πολέμου μεταξύ των παραγόντων. Και από τη στιγμή που αμφισβητήθηκε ο Κλάτνεμπεργκ που ήταν κοινής αποδοχής πώς είναι δυνατόν να χειροκροτηθεί ο Σουηδός που απορρίφθηκε στο παρελθόν και προσλήφθηκα με συνοπτικές διαδικασίες; Σε μία χώρα όπου οι ποδοσφαιροπαράγοντες σε λίγο θα μαλώνουν γιατί θα ψάχνουν ενόχους γιτί ένα κουνούπι… φτερνίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Superl League1.