Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Σκιλάτσι: Το συγκινητικό μήνυμα της κόρης του

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2024

Το Στάδιο Μπαρμπέρα άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τη σορό ενός ποδοσφαιριστή, ενός ανθρώπου που έγραψε ιστορία με τους ιταλικούς συλλόγους και με τα χρώματα της εθνικής Ιταλίας. Ο Τότο Σκιλάτσι, ο ήρωας των μαγικών νυχτών, έχασε την άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο και άρχισε το ταξίδι του για τη γειτονιά των αγγέλων. 

Η σορός του Τότο Σκιλάτσι είναι στο Στάδιο Ρέντσο Μπαρμπέρα του Παλέρμο, όπου από τις 16:00 έως τις 22:00 σήμερα έχει στηθεί το λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα τύπου και αύριο θα γίνει η κηδεία του. Εκατοντάδες κάτοικοι του Παλέρμο πήγαν στο στάδιο για ένα τελευταίο αντίο στον πρώην ποδοσφαιριστή, που ήταν παντρεμένος με την Μπάρμπαρα Λομπάρντο. Στο προσκύνημα έφτασαν μεταξύ άλλων ο Ρενάτο Σκιφάνι, Πρόεδρος της Σικελίας και ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ρομπέρτο Λαγκάλα.

Ο αρχιεπίσκοπος του Παλέρμο, Κορράντο Λορεφίτσε, φρόντισε να τον αποχαιρετήσει τονίζοντας ότι κατάφερε να γίνει εικόνα του αθλητισμού: «Το Παλέρμο χάνει ένα σύμβολο ανάκαμψης. Ένα αγόρι από ταπεινές καταβολές που κατάφερε να ανοίξει το δρόμο του παρά τα εμπόδια και τις εχθρότητες, μέχρι να γίνει ένα εικονίδιο του αθλητισμού».

Η κόρη: «Έπαιξες εξαιρετικά την τελευταία σου πρόκληση»

«Μπαμπά, έπαιζες το τελευταίο παιχνίδι της ζωής σου, ήξερες ήδη ότι θα το έχανες, αλλά το έπαιξες εξαιρετικά». Είναι το τελευταίο μήνυμα στο διαδίκτυο που η Τζέσικα Σκιλάτσι, η κόρη του Τότο από τον πρώτο γάμο του με τη Ρίτα Μπονακόρσο, έγραψε στη σελίδα της στο Facebook. 

Μόλις δύο μέρες πριν, η ίδια η Τζέσικα Σκιλάτσι είχε γράψει άλλες φράσεις που έμοιαζαν με αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τον αγαπημένο της πατέρα: «Υπάρχει ομορφιά στη ζωή που βγαίνει από εμάς σε κάθε κομμάτι πόνου που εισχωρεί στην καρδιά μας και υπάρχει ζωή στην ομορφιά του να κοιτάμε αυτούς που δεν θέλουμε να αφήσουμε, χαρίζοντάς τους ζωή, ένα κομμάτι της δικής μας, με τα δάκρυά μας».

Ο ανιψιός: «Ευχαριστώ θείο Τότο, πάλεψες σαν λέων»

«Αγαπητέ θείο, μεγάλωσα στο σχολείο ποδοσφαίρου σου, με την ιδέα να φτάσω σε υψηλά επίπεδα και να συμμετάσχω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και να κάνω υπερήφανο έναν λαό, να τον κάνω να ονειρεύεται ακριβώς όπως έκανες εσύ, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ελπίζω να είσαι περήφανος για μένα. Από μικρός πάντα με συνέκριναν μαζί σου, και ήταν τιμή και υπερηφάνεια». 

Με αυτά τα λόγια, ο ποδοσφαιριστής του Παλέρμο, Φραντσέσκο Ντι Μαριάνο, θυμάται τον θείο Τότο Σκιλάτσι στα κοινωνικά δίκτυα, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 59 ετών. «Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές που μου έδωσες για να αντιμετωπίσω καλύτερα αυτή τη δουλειά. Αντιμετώπισες αυτή την αρρώστια σαν λέων. Μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως έκανες στο γήπεδο, η καρδιά σου δεν ήθελε να υποκύψει, αλλά τώρα μπορείς να ξεκουραστείς εν ειρήνη και να ξανασυναντήσεις τη γιαγιά. Κάντο και από μέρους μου. Αντίο θείο».

Μπουφόν: «Μας χάρισες συναισθήματα σε όλη τη χώρα»

«Μας χάρισες συναισθήματα σε όλη τη χώρα με εκείνα τα εμβληματικά, πονηρά μάτια που κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ακόμα και σήμερα, ξαναβλέποντας κάποιες εικόνες, νιώθω ανατριχίλα. Ήσουν πρότυπο και ήρωας». Αυτά είναι τα λόγια του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα θυμήθηκε τον Τότο Σκιλάτσι. «Ο καθένας θα θυμάται τις νίκες σου, τις ποδοσφαιρικές σου ικανότητες, τη μαγευτική ικανότητα σου να κατακτάς το κοινό με την προσωπικότητά σου. Το ποδόσφαιρο έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο». Στην ανάρτησή του, ο Μπουφόν ανέφερε ότι «οι επιτυχίες του Σκιλάτσι με την εθνική ομάδα ήταν πολύ περισσότερες από τα γκολ που σημείωσε». Μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990, ο Μπουφόν θύμισε ότι ο Σκιλάτσι «υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και πολύ σημαντικός για την Ιταλία».

Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ιταλικά γήπεδα

Η FIGC αποφάσισε ότι θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους της Ιταλίας κατά τη διάρκεια των αγώνων των εθνικών διοργανώσεων που θα διεξαχθούν αυτή την εβδομάδα ως ένδειξη σεβασμού για τον Τότο Σκιλάτσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η FIGC εκφράζει «τα θερμά συλλυπητήριά της στη σύζυγο Μπάρμπαρα και στις κόρες του Τζέσικα και Ντανιέλα, συντετριμμένη από την απώλεια ενός αθλητή που έχει χαρακτηριστεί σύμβολο του ποδοσφαίρου και της πατρίδας του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.