Λουτσέσκου και παίκτες οφείλουν να καθαρίσουν τις ντουλάπες του ΠΑΟΚ από... σκελετούς

Αρις Νικολάκης04 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε - επειδή περί κατορθώματος πρόκειται - και ξέθαψε το παρελθόν του! Η ήττα του περυσινού... Αυτός εμφανίσθηκε στο Ηράκλειο... Προκαλεί απογοήτευση μιάς ανώμαλης προσγείωσης του μετά από πολλές γοητευτικές πτήσεις του. Και δεν είναι απλά, η απώλεια τριών βαθμών στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα. Είναι ο τρόπος απώλειας. Χαλά την εικόνα του. Σκορπά ανησυχία. Προβληματίζει αλλά... Προς Θεού δεν πρέπει, να προκαλέσει ταραχή.

Η εξήγηση... Οι εξηγήσεις για την ολική μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ... Εμφανίσθηκε ο περυσινός δίχως αρχή και τέλος ΠΑΟΚ... Πρέπει να εξελιχθεί σε διάγνωση. Για να επιλεγεί η θεραπεία του κακού πριν τυχόν εξάπλωση του.

Ίσως δεν είχε επιτευχθεί η πλήρη αποθεραπεία του εφετινού ΠΑΟΚ από τα περυσινά πάθη. και λάθη και λάθη... Ίσως, μετά την πρόκριση στους Ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ επικράτησε υπερβολική δόση αυτοπεποίθησης. Ίσως δεν έγινε ορθή διαχείριση των μποφόρ ενθουσιασμού για την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή του πορεία. Ίσως οι μεταγραφικές ενισχύσεις θέλουν χρόνο προσαρμογής. Οζντόεφ, Μεϊτέ, Σαμάτα πέρασαν χθες, και δεν ακούμπησαν. Αν κι οι υπόλοιποι ήταν μακράν του καλού τους εαυτού. Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σβάμπ, Μουργκ ουδόλως βοήθησαν. Κεντζόρα, Τομας, Ενκόνγκ, Ραφα Σοάρες κατώτεροι των περιστάσεων. Ακόμη και Μπάμπα με Βιείρίνια δε φάνηκαν!

Με τον Λουτσέσκου επίσης, σε κακή βραδιά - αν και μετά τις λαθεμένες επιλογές του Α' ημιχρόνου το πάλεψε στο Β΄- ο ΠΑΟΚ δεν κατέστησε το εφετινό καλοκαίρι... παραδεισένιο. Η ήττα και κυρίως ο τρόπος της "χάλασε" τον κόσμο του. Δεν πρέπει βέβαια, να του κόψει τα φτερά.

Ο εφετινός ΠΑΟΚ, κατά πως τα λέγαμε μέχρι και χθες, ενθουσίασε κατ' αρχήν. Δε χωρά αμφιβολία. Δεν είχε όμως, συνέχεια. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως θέλει πολλή δουλειά ακόμη, για να πατήσει σταθερά. Η αναδειχθείσα χθες...αστάθεια δεν είναι δα, καταστροφή. Είναι συναγερμός προς γνώση και συμμόρφωση. Κι εάν δεν συνεφέρει πολλούς και πολλά στην Τούμπα, θα πάει άδικα ο μέχρι χθες, κόπος προπονητών και παικτών.

Με λίγα λόγια; Η διακοπή του Πρωταθλήματος θα μπορούσε, να αναδειχθεί σε ιδανικό χρόνο θεραπείας του ΠΑΟΚ. Είναι ηλίου φαεινότερο πως περυσινές πληγές παραμένουν ανοικτές. Πρέπει να κλείσουν. Το παρελθόν του πρέπει να θαφθεί οριστικά κι αμετάκλητα. Προπονητές και παίκτες οφείλουν σε αυτούς κι αλλήλους να καθαρίσουν τις ντουλάπες του ΠΑΟΚ από... σκελετούς! Ακόμη και κοκαλάκι τους να μείνει, μεγάλη ζημιά θα γίνει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.