Σε δύο «μέτωπα» μάχεται ο ΠΑΟΚ: Το αγωνιστικό και το διαιτητικό…

Αρις Νικολάκης21 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι τελικά, εφιάλτης του η διαιτησία. Και πέρυσι κι εφέτος κόστισε και κοστίζει με καθοριστικές αποφάσεις της στον ΠΑΟΚ. Δίχως σε οποιαδήποτε περίπτωση το κόστος της να αποτελεί είτε δικαιολογία, είτε ελαφρυντικό για την απώλεια βαθμών. Σε αγώνες μάλιστα, στους οποίους ο ΠΑΟΚ ελέγχει μερικώς η ολικώς.

Δεν γνωρίζουμε πως έπρεπε ή πως πρέπει να αντιδράσει η ΠΑΕ. Αν και πολλά λέγονται δίχως να γίνονται. Και τούμπαλιν… Πολλά γίνονται δίχως να λέγονται! Η αντίδραση της ΠΑΕ – με κάθε τρόπο τον οποίο εκείνη γνωρίζει, πως θα έχει αποτέλεσμα - κρίνεται άκρως απαραίτητη.

Οι απολεσθέντες βαθμοί, οι πέντε σε δυο αγώνες, δεν επιστρέφονται. Δεν ζωντανεύουν οι …νεκροί βαθμοί Ό,τι και να κάνει η ΠΑΕ αυτό είναι δεδομένο. Μπορεί όμως, να κάνει ό,τι τουλάχιστον μπορεί, για να μην απωλέσει ο ΠΑΟΚ κι άλλους βαθμούς με ευθύνη της διαιτησίας. Επιμένοντας, πως οι ευθύνες του ΠΑΟΚ για την μέχρι τώρα απώλεια βαθμών είναι μεγαλύτερες από τα διαιτησίας. Με άλλα λόγια; Βρήκε κι έκανε ο Παπαπέτρου την Κυριακή, στη Τούμπα. Με καλύτερο ΠΑΟΚ δε θα έβρισκε. Δε θα έκανε…

Είναι λοιπόν, δυο τα «μέτωπα» στα οποία υποχρεούται ο ΠΑΟΚ, να δώσει «μάχες». Το αγωνιστικό και το διαιτητικό. Για το πρώτο, το αγωνιστικό είναι δεδομένα τα «όπλα» του. Προπονητές και παίκτες, εάν κι εφ’ όσον (συν)εργασθούν ορθά κι αξιοποιήσουν ορθά εαυτούς κι αλλήλους, θα παράγουν έργο. Για το δεύτερο, το διαιτητικό. Αναρωτιόμαστε: Θα είναι υπερβολή, εάν κι εφ’ όσον θεωρήσουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι άοπλη; Δεν έχουμε τώρα, την απάντηση. Την αναζητούμε.

Επί του παρόντος πάντως, προέχει η αποψινή «μάχη» στο Ελσίνκι. Η πρωτεύουσα της Φιλανδίας – ως εικόνα - μοιάζει αρκετά στην Αγία Πετρούπολη. Θα έχει εκεί υψηλό βαθμό δυσκολίας ο ΠΑΟΚ. Οι «Σουομαλάινεν» (έτσι ονομάζονται οι Φιλανδοί – οι Φίννοι - στα φιλανδικά) παίζουν μπάλα με την ψυχή και το μυαλό τους Κι όχι με τα ταλέντο τους. Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να μην έχει τα μάτια της δεκατέσσερα αλλά… Είκοσι τέσσερα!

Η ψυχή τε και σώματι συγκέντρωση του ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό «μέτωπο», δεν πρέπει να σημαίνει την αποσυγκέντρωση της ΠΑΕ στο διαιτητικό. Συμφωνείτε;

Χρονικά περιθώρια δεν διατίθενται μήτε στον ΠΑΟΚ , μήτε στην ΠΑΕ για λάθη στα δυο «μέτωπα». Δε χωρά οποιαδήποτε απώλεια βαθμών είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη. Δεν στενεύουν, απλά. Χάνονται τα περιθώρια. Εάν τον βρουν χαλαρό κι οι Φίννοι σήμερα στην Ευρώπη κι οι διαιτητές μεθαύριο στην Ελλάδα… Θα του κάνουν τη ζημιά! Έτσι τον βρήκαν ΟΦΗ, Άρης και διαιτητές. Του έκαναν τη ζημιά.

Και για είμαστε απόλυτα σαφείς; Εάν γυρίσει …χαλαρός και τώρα, την πλάτη ο ΠΑΟΚ, θα τον καρφώσει πισώπλατα η Ελσίνκι…

ΥΓ 1 : Σερφάροντας στα νερά των FM… πέσαμε σε συζήτηση για τραγουδιστές. Έκαναν κι αναφορά στον παμμέγιστο Πασχάλη Τερζή, τον σύγχρονο – καθ’ ημάς - Στέλιο Καζαντζίδη! Να τού ανάψουν στην Αθήνα, μια λαμπάδα (πολύ…μεγαλύτερη από το μπόι του, φυσικά) επειδή ανέτειλε στη Θεσσαλονίκη! Τούτο βέβαια, τον έκανε καλύτερο, εξαιρετικό άνθρωπο. Εάν ανέτειλε στην Αθήνα, έτρωγαν την σκόνη του, οι της γενιάς του…

ΥΓ 2 : Για τον μοναδικό, κι αξεπέραστο Βασίλη Καρρά δε γίνεται λόγος. Μετά από αυτόν ο Θεός έσπασε το καλούπι του. Για να μείνει στους αιώνες των αιώνων…

ΥΓ 3 : Λέγεται Στέργιος Παπαβραμίδης. Διευθύνει εξουσιοδοτημένα αντιπροσωπεία γιγαντιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, στη Θεσσαλονίκη. Κάθε επικοινωνία μαζί του… Τιμά και τον ίδιο και την εταιρεία του. Τιμά συνάμα και την γιγαντιαία αυτοκινητοβιομηχανία!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.