Σχέδιο για νταμπλ!

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Κώστας Πετρωτός

Από τις 11 ως και τις 21 ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην πιο «καυτή» περίοδο αγώνων ως τώρα στην σεζόν. Τον περιμένουν τέσσερα ντέρμπι, δύο στο Πρωτάθλημα στην Τούμπα, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, και δύο στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, στο ενδιάμεσο και στο τέλος των δύο αγώνων. Είναι ξεκάθαρο ότι με νίκες επί της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το νταμπλ, όσο κι αν κάποιος υποστηρίξει ότι είναι ακόμη νωρίς. 

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, δεν αποχωρίζονται την λογική του «πάμε παιχνίδι-παιχνίδι», αλλά γνωρίζουν πόσο κομβική μπορεί να γίνει για τον ΠΑΟΚ η επιτυχής έκβαση αυτής της τετράδας των ντέρμπι. Γι’ αυτό και μελετούν πολύ αναλυτικά τα δεδομένα για να καταλήξουν στο τελικό πλάνο του ροτέσιον με το οποίο θα πορευτεί (και) αυτή την περίοδο ο Δικέφαλος.

Οι «ασπρόμαυροι» είναι εξοικειωμένοι με το να αλλάζουν... μισή ενδεκάδα από αγώνα σε αγώνα, ωστόσο, σε αυτό το… διαβολοδεκαήμερο έχει τεράστια σημασία η ευστοχία στο «ποιος θα παίξει που και πόσο». Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να σχηματίσει δίδυμα σε κάθε θέση (με τον Κοτάρσκι να αποτελεί κάπως την εξαίρεση, αν και στο Κύπελλο έχει παίξει μόνο ο Ζίβκοβιτς ως τώρα). Μπάμπα και Ράφα αριστερά, τέσσερις στόπερ απόντος του Εκόνγκ (Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ), μία τετράδα μέσοι (Μεϊτέ, Οζντόεφ, Σβαμπ, Τσιγγάρας), μία εξάδα μεσοεπιθετικοί (Τάισον, Ντεσπόντοφ, Αντρίγια, Κωνσταντέλιας, Μουργκ και Μάρκος Αντόνιο) και μία τριάδα επιθετικών (Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμας) είναι διαθέσιμοι στο πλάνο του προπονητή του ΠΑΟΚ. Δεν ξεχάσαμε τους δεξιούς οπισθοφύλακες. Απλά για εκεί υπάρχει μία είδηση που δείχνει πόσο μεγάλο βάρος δίνουν στην λεπτομέρεια ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του. 

Ο Σάστρε δεν θα έχει μόνο ως εναλλλακτική τον Γιόνι Ότο που θα πρέπει να μπει κάπως απότομα στο πλάνο αγώνων, αλλά και τον Βιεϊρίνια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», ο κάπτεν του ΠΑΟΚ θα μπει ίσως και σήμερα στις προπονήσεις με την ομάδα και παίρνει θέση στο πλάνο του Ραζβάν. Προφανώς, δεν γίνεται τυχαία η ενεργοποίησή του αφού ήταν στοχευμένο να δουλέψει με τέτοιο τρόπο για να είναι έτοιμος σε αυτή την φάση και ο Λουτσέσκου να έχει μία πολύ ποιοτική λύση στα χέρια του.

Οι τελικές αποφάσεις, αρχής γενομένης για τον αγώνα με την ΑΕΚ, θα παρθούν μέχρι αύριο, και όλοι περιμένουν τον Λουτσέσκου να δικαιολογήσει για μία ακόμη φορά το προσωνύμιο «στρατηγός»…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.