Σχέδιο «Champions League» στο μυαλό του Λουτσέσκου

Κώστας Πετρωτός28 Μαΐου 2024

Είναι καλό να διαβάζει κανείς πίσω από τις λέξεις στις συνεντεύξεις του Λουτσέσκου και ειδικά αυτή που έδωσε χθες στην Ρουμανία είχε πολλά… κρυφά, αλλά ταυτόχρονα φανερά μηνύματα. Κρατάω δύο σημεία τα οποία οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι ο μεγάλος πόθος του 54χρονου τεχνικού είναι το Champions League. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πόσο κοντά είχε φτάσει και ο ΠΑΟΚ επί των ημερών του στο να μπει στην φάση των ομίλων, το 2018, όταν απέκλεισε διαδοχικά την Βασιλεία, την Σπαρτάκ Μόσχας και «κόλλησε» στην ρεβάνς με την Μπενφίκα.

Είπε, λοιπόν, χθες, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ότι ένας λόγος που επέστρεψε στον Δικέφαλο είναι πώς άφησε κάτι ημιτελές. Φυσικά, δεν χάλασε κανένα και πόσο μάλλον τον ίδιο που η ομάδα πήρε ένα ακόμη Πρωτάθλημα και μάλιστα με τον τρόπο που το πήρε, όμως, ξέρουν άπαντες ότι ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει επίπεδο αν βρεθεί στο league stage του Champions League. Οι εμπειρίες παίζοντας κόντρα στις κορυφαίες ομάδες και, κυρίως, τα πολλά χρήματα που θα μπούνε στα ταμεία της ομάδας, συνιστούν πολύ μεγάλη πρόκληση.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι ήδη στο μυαλό του, ο Λουτσέσκου έχει χαράξει την στρατηγική που θα ακολουθήσει. Σε ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του, λέει: «Δεν είναι σωστό να θέλεις να ανέβεις απευθείας στα Ιμαλάια. Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης. Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος ονειρεύεται το Champions League. Θα έλεγα ότι εμείς το πάμε βήμα- βήμα από τον έναν προκριματικό στον άλλον. Είναι σημαντικό να παίζεις κάθε φορά για τον επόμενο αγώνα. 

Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ ή η Μάντσεστερ Σίτι για να ανέβουμε απευθείας στα Ιμαλάια». Τακτική game by game, λοιπόν, όπως και στο Πρωτάθλημα, εδώ όμως για να αποφορτίσει τους παίκτες του από την πίεση του «πρέπει να περάσουμε, είναι βατοί οι προκριματικοί». Όσο βατοί είναι, άλλο τόσο και δύσκολο και ο Ραζβάν το γνωρίζει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.