Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες... καλοκαιριού-Το αδιαχώρητο στις παραλίες!

Metrosport Team13 Απριλίου 2024

Στις... παραλίες έσπευσαν κάτοικοι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Όπως αποτυπώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Mega, στις παραλίες της Αττικής, χωρίς υπερβολή, δεν έπεφτε «καρφίτσα», καθώς η... μάχη της ξαπλώστρας ξεκίνησε από πολύ νωρίς.

Μάλιστα, κοσμοσυρροή καταγράφηκε τόσο στις ελεύθερες αλλά και τις οργανωμένες παραλίες.

Μεταξύ των λουόμενων και αρκετοί ξένοι τουρίστες, οι οποίοι βρήκαν κι αυτοί την ευκαιρία για ένα χαλαρωτικό μπάνιο κάτω από τον ζεστό ήλιο.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και σε αρκετές παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Κυριακή (14/4), καθώς η ασυνήθιστη καλοκαιρία θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και τις επόμενες ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη η υψηλότερη θερμοκρασία

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε μεγάλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μέγιστη θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα ξεπέρασε κατά τόπους τους 31 °C.

 Πιο συγκεκριμένα ο μετεωρολογικός σταθμός του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Σίνδο κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία ίση με 31.8 °C.

 Ακολούθησαν το Παλαιό Σκυλίτσι Ημαθίας (31.1 °C) και η Χαλάστρα και το Κορδελιό (31.0 °C).

 Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.


 Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25 °C σε 301 από τους 509 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~59%) και τους 30 °C σε 16 σταθμούς.

 Σημειώνεται ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία αυτή τη εποχή είναι στην περιοχή των 20-21 °C.

 Τέλος, καταγράφηκε περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας σε σχέση με αυτή της Παρασκευής 12/04, αφού η μέση μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο 13/04 (25.1 °C) ήταν κατά 1.1 °C υψηλότερη αυτής της Παρασκευής 12/04 (24.0 °C).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.