Σάββας Παπαδόπουλος: «Υπάρχει και ο δρόμος που ακολουθεί ο Απόλλων Κρ. Βρύσης»

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024



Η Ακαδημία Γιαννιτσών θεωρείται μια από τις πιο παραγωγικές αφού από αυτήν έχουν ξεπηδήσει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όπως οι Τσίτας Θωμάς (Ηρακλής, ΑΕΚ) , Φωτιάς Λάζαρος (Ηρακλής), Θωμάς Γκαρακλίδης (Δόξα Δράμας), Πετρούσης Παναγιώτης (Αστέρας Τρίπολης), Στρέζος Γεώργιος (Ολυμπιακός, ΟΦΗ), Πέλκας Δημήτριος (ΠΑΟΚ), Δημητρίου Κώστας (Βασιλεία Ελβετίας), Τσιφτσής Αντώνης (Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ), Μιχαηλίδης Γιάννης (ΠΑΟΚ), Σγούρος Ραφαήλ (Άρης, Ολυμπιακός, ΑΕΛ) και πάρα πολλοί που παίζουν Β’ και Γ’ Εθνική.

Με τον κ. Παπαδόπουλο κάναμε μια κουβέντα για τον γειτονικό Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, αφού 12 ποδοσφαιριστές προέρχονται από την Ακαδημία Γιαννιτσών.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Ο Απόλλων μάζεψε παιδιά με καλή ποδοσφαιρική ποιότητα από την επαρχία μας και ξεκίνησε στην

σεζόν 2024-25 τον Γολγοθά της Γ΄ Εθνικής και του κυπέλλου Ελλάδας. Τα πρώτα νικηφόρα αποτελέσματα σε κύπελλο και πρωτάθλημα δικαιώνουν μέχρι στιγμής το σκεπτικό της διοίκησης του κ. Βλάχου Κώστα προέδρου του Απόλλωνα».

Ποιο είναι το σκεπτικό του κ. Βλάχου; «Ο Προέδρος πέρασε σε φίλαθλο κόσμο, προπονητές και παίκτες τι θέλει.

Ταυτόχρονα είπε και ποιες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν. Ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής μαζί τους.

Προσέγγισε παιδιά που ξέρουν μπάλα και έχουν ποδοσφαιρική παιδεία. Το ότι πολλά προέρχονται, από την Ακαδημία Γιαννιτσών, φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Έτσι έκανε μια ομάδα από παίκτες που είχε ο Απόλλων και από τα παιδιά της περιοχής, τα πάντρεψε και κράτησε ισορροπίες στην διαχείριση.

Δηλαδή είναι τόσο απλά τα πράγματα; «Ναι, το ποδόσφαιρο αγαπήθηκε γιατί παίζεται απλά, γι ‘ αυτό είναι και το πιο

δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Εάν τώρα κάποιος θέλει να το κάνει περίπλοκο κάτι σαν

πυρηνική φυσική, ίσως του σκάσει καμιά βόμβα στο πορτοφόλι. Πάντως ο κ. Βλάχος βαδίζει ορθολογιστικά, απ’ ότι δείχνουν οι κινήσεις του. Τα παιδιά αυτά που μάζεψε υπήρχαν πάντα εδώ γύρω και μπάλα ήξεραν καλή και αθλητική παιδεία είχαν. Απλά κάποιος έπρεπε να τα μαζέψει και να τα δώσει ένα όραμα. Αυτό έκανε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και μάλλον του βγαίνει σε καλό».

Ο κ. Βλάχος έχει συγκεντρώσει στην ομάδα του πολλά παιδιά που αποφοίτησαν από την Ακαδημία Γιαννιτσών. Πως ερμηνεύεται το φαινόμενο αυτό; «Από τα 12 παιδιά της Ακαδημίας Γιαννιτσώ, συνήθως τα 7 ξεκινούν στην βασική ενδεκάδα. Ο λόγος είναι επίσης απλός, όλα

ξέρουν μπάλα και έχουν ποδοσφαιρική παιδεία. Ξέρουν πως να σταθούν μέσα στο γήπεδο. Ξέρουν πως και πότε πρέπει να κινηθούν στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουν να συνεργάζονται. Όλα αυτά διευκολύνουν πάρα πολύ την δουλειά του προπονητή».

Υπάρχει ταλέντο σε αυτά τα παιδιά η είναι απλώς καλά γυμνασμένα; «Τα παιδιά αυτά δεν έπαιξαν μπάλα σε μεγάλες ΠΑΕ λόγω συγκύριας. Λόγω timing έχασαν το τρένο να σταδιοδρομήσουν ως επαγγελματίες. Άλλωστε οι ΠΑΕ στην Ελλάδα δύσκολα κάνουν επαγγελματίες, Ελληνάκια. Ας είναι, υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Αυτόν που ακολουθεί ο Απόλλων Κρύας Βρύσης. Θέλει όμως περισσότερο χρόνο,

υπομονή, πολλά χρήματα από τον εκάστοτε πρόεδρο και πολύ δουλειά».

Πως βλέπετε το μέλλον των παιδιών και του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης ; «Η εκτίμηση είναι ότι τα παιδιά αυτά μπορεί να ανεβάσουν την ομάδα στην Β’ Εθνική(superleague 2), αλλά εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Δεν ξέρω εάν ο κ. Βλάχος μπορεί και

θέλει να ξοδευτεί τόσο για να κρατήσει μια επαγγελματική ομάδα στην Κρύα Βρύση. Ίσως κάνει αυτό που έκανε πριν από πολλά χρόνια η θρυλική ομάδα της Νάουσας με τον μεγάλο Σπύρο Σιούγγαρη.

Μην ξεχνάμε ότι ο Απόλλων Κρύας Βρύσης είναι η μόνη ομάδα στον νομό Πέλλας, που παίζει σε εθνική κατηγορία. Ολες οι άλλες παλιές δόξες του νομού, όπως ο Εδεσσαϊκός (παίζει τώρα τοπικό) , η Αναγέννηση Γιαννιτσών (διαλύθηκε), ο Αλμωπός Αριδαίας (παίζει

τοπικό), ο Αετός Σκύδρας (διαλύθηκε) ανήκουν στην ιστορία.

Ποια παιδιά σας αγωνίζονται αυτή την στιγμή στον Απόλλωνα; «Καράμπελας Στάθης, Γιαλαμούδης Ραφαήλ, Ιωσηφίδης

Νίκος, Πλατσιώτας Σταύρος, Κοτσίνης Ραφαήλ, Πέλκας Βασίλης, Ξανθόπουλος Γιάννης, Χατζηαλεξιάδης Πέτρος, Δεληχατζής Άγγελος, Περπερίδης Αναστάσιος, Σουπιάδης Βασίλης, Αλμαλής Χριστόφορος».

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης

Σάββας Παπαδόπολος και Βαγγέλης Γραμμένος

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.