Σάββας Δημητριάδης: Η πόλη θα χαρεί τα 100 χρόνια της Ενωσης, γιορτάζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Η ΕΠΣ Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει σήμερα και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της HELEXPO Δ.Ε.Θ. (Λεωφ. Στρατού & 3ης Σεπτεμβρίου) την επετειακή της εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της (1924 – 2024).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με την εξιστόρηση των 100 χρόνων δημιουργικής παρουσίας της ΕΠΣ Μακεδονίας στα δρώμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τη συμβολή της στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Θα τιμηθούν τα σωματεία που ίδρυσαν την ΕΠΣ Μακεδονίας ο ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο ΑΣ Αρης Θεσσαλονίκης και ο ΓΣ Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης και η ΧΑΝΘ που διοργάνωσε το 1ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη το 1923. Επίσης, θα τιμηθούν και φυσικά πρόσωπα από κάθε ιδιότητα, ήτοι παράγοντας, ποδοσφαιριστής, προπονητής και διαιτητής. Στην επετειακή εκδήλωση θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους τα μουσικά συγκροτήματα «Stringless» και «Fortissimo». Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΕΛΤΑ 360ο, η εταιρία KIMBO (il café di Napoli) και το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ AUTECO.

Δημητριάδης: «Σήμερα αλλάζουμε σελίδα»

Η επετειακή εκδήλωση της ΕΠΣ Μακεδονίας θα γίνει σήμερα στο Βελλίδειο και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης στο Metropolis 95.5 τόνισε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τους ανθρώπους που πρόσφεραν στην ΕΠΣ Μακεδονίας μέσα από ένα ντοκιμαντέρ 40 λεπτών. Θα δούμε ανθρώπους που έκαναν κατάθεση ψυχής στα δύσκολα πρώτα χρόνια του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης. Θα είναι μια όμορφη εκδήλωση όπου θα τιμήσουμε τα ιδρυτικά σωματεία της Ενωσης, τον Αρη, τον Ηρακλή και τον Μέγα Αλέξανδρο και ακόμη την ΧΑΝΘ που διοργάνωσε το πρώτο πρωτάθλημα το 1923. Θα κλείσουμε την εκδήλωση με μουσικές επιλογές με δύο γυναικεία συγκροτήματα. Θα αναδείξουμε πράγματι την ΕΠΣ Μακεδονίας μέσα από αυτή την εκδήλωση και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει να την δει. Η πόλη θα χαρεί τα 100 χρόνια της ΕΠΣ Μακεδονίας». 

Ποιες είναι οι προκλήσεις της νέας εποχής; «Σήμερα αλλάζουμε σελίδα. Οι απαιτήσεις των καιρών δημιουργούν τα όνειρα και τα οράματα που έχουμε για την επόμενη 100ετία. Θα πρέπει να προσπαθήσει η ΕΠΣ Μακεδονίας κάτι που κάνει διαχρονικά, να αλλάξει το ποδόσφαιρο όσο μπορεί. Να αποκτάει εμπιστοσύνη ο ένας τον άλλο. Οι νέοι θα πρέπει να καταλάβουν για ποιο λόγο πρέπει να πάνε στον αθλητισμό και για ποιο λόγο δεν θα πρέπει μέσω του αθλητισμού να κάνουν πράγματα τα οποία θα αποβούν μοιραία για τη ζωή τους. Θα διαδραματίσουμε σοβαρό ρόλο στη δημιουργία νέων αγωνιστικών χώρων.

 Ηρθαμε σε επαφές με την περιφέρεια και την κυβέρνηση. Προσπαθούμε στο παραλιακό τόξο να κάνουμε δύο γήπεδα δυτικά και ένα ανατολικά αλλά και έχουμε υποδείξει χώρους που χρήζουν απαλλοτρίωσης μέσα στον αστικό ιστό, αρκεί να πείσουμε τους ιθύνοντες να μην τρομάζουν να φτιάξουν ένα γήπεδο ακόμη και μέσα στην Εκθεση. 

Αν δεν έχουμε υποδομές δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Δεν είναι δυνατόν να χωρίζουμε ένα γήπεδο σε τέσσερα κομμάτια και να βάζουμε μικρά παιδιά να παίζουν. Χαιρόμαστε με την κάθε πρόκριση της ομάδας, αλλά οι ήττες είναι πολύ περισσότερες. Η ανάδειξη του ποδοσφαίρου πρέπει να γίνει συγκροτημένα και με σχέδιο. Αν όλοι αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο συνεργαστούν, θα τα καταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα γιατί ταλέντο υπάρχει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.