Σαββαΐδης: «Περήφανοι και χαρούμενοι για την απόδοση των παικτών»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

Η ερασιτεχνική ομάδα του Καμπανιακού είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία στον πρώτο όμιλο της Α’ κατηγορίας τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα.

 Ο εκ των προπονητών της ομάδας Χάρης Σαββαΐδης ανέφερε για τη χρονιά που τελείωσε: «Η περσινή χρονιά θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Β Ομάδα η οποία εκτός από το πρωτάθλημα του Πρώτου Ομίλου της Α Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στο οποίο έλαβε μέρος για δεύτερη χρονιά συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου και στο Πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Super League 2. Στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ ο όμιλος στον οποίον συμμετείχαμε ήταν πολύ δυνατός με παιχνίδια τα οποία ήταν αμφίρροπα όλα με έμπειρες ομάδες όπως ο Άγιος Αθανάσιος, ο ΑΣ Νεάπολης, η Νικόπολη, η Σίνδος αλλά και νεανικές σαν εμάς όπως ο ΠΑΟΚ κι ο Μακεδονικός κι η πέμπτη θέση στην οποία τερματίσαμε αν συνυπολογίσετε ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνιζόμασταν ταυτόχρονα και στο Πρωτάθλημα Νέων της Super League 2 είναι ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα για τα παιδιά αυτά.

 Το Πρωτάθλημα της Κ19 επίσης ήταν μικρό σε διάρκεια αλλά με παιχνίδια υψηλής έντασης όλα λόγω και του νεαρού της ηλικίας των ομάδων. Περάσαμε σαν πρώτοι από έναν δύσκολο όμιλο και φτάσαμε ως τα ημιτελικά όπου αποκλειστήκαμε στην παράταση ενώ αγωνιζόμασταν με δέκα παίκτες για 80 λεπτά σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών στη έδρα του αντιπάλου. Ο τρόπος που δούλεψαν αυτή την αγωνιστική περίοδο όλα τα παιδιά από την αρχή της προετοιμασίας ως και το τέλος των προπονήσεων μας το οποίο ήταν πριν δύο εβδομάδες περίπου ήταν εξαιρετικός για αυτό κι η βελτίωση τους είναι σημαντική. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας ήταν αρκετά χαμηλός με τον κορμό της ομάδας να αποτελείται από παιδιά γεννηθέντες το 2006, 2007, 2008 κι ελάχιστους 2005. 

Ημασταν η μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας ομάδα Κ19 στο πρωτάθλημα της Super League 2. Παρόλα αυτά είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι για την απόδοση των παικτών αυτών οι οποίοι λειτούργησαν σαν να είναι επαγγελματίες όλη τη χρονιά. Με την ίδια φιλοσοφία θα πορευτούμε και φέτος αρχής γενομένης από τις 29 Ιουλίου που ξεκινά η προετοιμασία μας. Ο κορμός της ομάδας σε γενικές γραμμές δε θα αλλάξει. Θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις καθώς μερικά παιδιά θα αποχωρήσουν ενώ θα ενσωματωθούν αλλά από την περσινή Κ17 όπως και κάποια από τα δοκιμαστικά που κάναμε τα τέλη Ιουνίου. 

Τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν την περσινή αγωνιστική χρονιά βασικά στελέχη της πορείας της ομάδας θα ξεκινήσουν μάλιστα προετοιμασία με την Ανδρική Ομάδα βάζοντας μια σημαντική εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου στο ενεργητικό τους, μετρώντας τις δυνάμεις τους και δείχνοντας αν είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα και να ακολουθήσουν τους Παναγιώτη Παντελή και Θανάση Καλπακίδη οι οποίοι υπέγραψαν πέρσι για πρώτη φορά επαγγελματικό συμβόλαιο. 

Από την ίδια αξιολόγηση θα περνάνε όλοι οι παίχτες του ρόστερ καθ' όλη την περίοδο καθώς οι ιθύνοντες του Ανδρικού Τμήματος είναι κοντά στην προσπάθεια που γίνεται στην Ακαδημία και την Κ19 και παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών. Αυτό είναι και ο σημαντικότερος λόγος ύπαρξης αυτής της ομάδας που συστάθηκε εδώ και δύο χρόνια, να γίνει ένα μεταβατικό σκαλοπάτι ανάμεσα στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο των Ακαδημιών και στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο του Ανδρικού Τμήματος έτσι ώστε τα παιδιά να πάρουν όλες εκείνες τις τριβές και τις εμπειρίες που μπορεί να τους δώσει το ανδρικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, να αξιολογηθούν και να μπορέσουν να κάνουν το παρακάτω βήμα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.