Σάστρε στο Metrosport.gr: «Δεν είχε προλάβει να πρηστεί ο αστράγαλος… έτσι πέτυχα το γκολ με την ΑΕΚ»

Metrosport Team01 Ιουνίου 2024

Παίκτης value for money, παίκτης ομάδας και ειδικά στη σεζόν που έκλεισε, εκείνος που σημείωσε το πιο καθοριστικό, ίσως, γκολ στην πορεία προς τον τίτλο. Άρχισε από τα πιτς την φετινή αγωνιστική περίοδο και κατάληξε να είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ειδικά στις μάχες του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Το Μetrosport.gr θέλησε να καταγράψει τις σκέψεις του για την τρίτη σεζόν στον Δικέφαλο (η πρώτη μισή) και εκείνος έδωσε μία συνέντευξη με πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ


Ο Γιοάν Σάστρε  μίλησε αποκλειστικά στο metrosport.gr και είχε πολλά να πει για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ του 2024, την πρόκληση του Champions League που υπάρχει μπροστά, το τι μπορούσε να κάνει παραπάνω ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη φέτος, τους μοναδικούς οπαδούς της ομάδας, το πώς διαχειρίστηκε την απόφαση Λουτσέσκου να μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας και την σχέση μαζί του. 

-Το γκολ που σημείωσες κόντρα στην ΑΕΚ στα πλέι οφ, σήμανε την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Αρκετοί λένε ότι μπορεί να είναι και ο μισός τίτλος. Συμφωνείς με αυτό; Μπορείς να μας περιγράψεις τι έγινε σε εκείνη την φάση; Είχες χτυπήσει το πόδι σου και πήγες κουτσαίνοντας μέχρι την αντίπαλη περιοχή. 

«Για καλή μας τύχη πέτυχα το γκολ, η μάχη για το πρωτάθλημα φούντωσε και είχαμε τις πιθανότητες μας να παλέψουμε μέχρι το τέλος.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ σημαντικό γκολ, όπως φάνηκε στο τέλος του Πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων είναι κομβικά και ειδικά αυτά με την ΑΕΚ, με την οποία σε όλη την διάρκεια της σεζόν, ανταγωνιζόμασταν για την πρώτη θέση. Αν δεν νικούσαμε σε εκείνο το παιχνίδι, οι πιθανότητες να κατακτούσαμε το τρόπαιο του πρωταθλητή θα μειώνονταν δραστικά. Δέχθηκα ένα χτύπημα στον αστράγαλο που μου προκάλεσε διάστρεμμα. Μπόρεσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί ήταν τα τελευταία λεπτά του αγώνα και το σημείο που είχα χτυπήσει δε είχε προλάβει να πρηστεί ακόμη». 

«Φυσικά και το πήραμε δίκαια...»

-Πιστεύεις ότι μετά από ένα συναρπαστικό Πρωτάθλημα όπως αυτό, ο ΠΑΟΚ είναι δίκαια τροπαιούχος;
«Φυσικά και ναι. Όπως έδειξε η βαθμολογία ήμασταν η πιο συνεπής ομάδα. Όλη την σεζόν δουλεύαμε παιχνίδι με το παιχνίδι για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Στην τελική φάση (σ.σ. πλέι οφ) κερδίσαμε κατά σειρά ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη και αυτό είναι φανταστικό, είναι κάπως απίστευτο ότι καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

-Ποιες θεωρείς τις πιο σημαντικές νίκες του ΠΑΟΚ στην πορεία προς τον τίτλο;

«Όλες οι νίκες είναι σημαντικές, αλλά είναι αλήθεια πως υπάρχουν παιχνίδια που έκαναν την διαφορά, όπως το 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ ή νίκη στο φινάλε στο γήπεδο του Άρη».

-Στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, το σημείο καμπής ήταν το παιχνίδι στην Λαμία. Θα ήθελες να μας πεις τι είπατε στα αποδυτήρια μετά από εκείνη την απρόσμενη ισοπαλία και πώς καταφέρατε να το γυρίσετε;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ταυτόχρονα, όμως, μας έκανε να αντιδράσουμε για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το Πρωτάθλημα».

«Αυτοί είναι οι πραγματικοί MVP της σεζόν»

-Μπορείς να μου πεις τους τρεις MVP της σεζόν για τον ΠΑΟΚ;

«Θα προτιμούσα να επιλέξω την ομάδα. Μία ομάδα είναι ένα γκρουπ ανθρώπων που δουλεύει για να πετυχαίνει τους στόχους της. Πολλοί άνθρωποι δεν παίζουν στους αγώνες, αλλά είναι στο πλευρό μας κάθε μέρα δίνοντας το καλύτερο που έχουν έτσι ώστε στις καθοριστικές στιγμές να δίνουμε και εμείς τον καλύτερο εαυτό μας. Αναφέρομαι στους εργαζομένους του συλλόγου, στους φροντιστές, στο ιατρικό τιμ, τους φυσιοθεραπευτές, το τεχνικό τιμ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί MVP».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον προπονητή Λουτσέσκου; Πιστεύεις ότι ο ρόλος του στην κατάκτηση του τίτλου ήταν καθοριστικός;

«Ο Λουτσέσκου είναι ένας μεγάλος προπονητής , όπως έχω πει, ξέρει πώς να καθοδηγεί αυτή την ομάδα και να μας προετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις».

-Πώς αισθάνθηκες που 50.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ αποθέωναν εσένα και τους συμπαίκτες σου στην φιέστα για τον τίτλο;

«Ήταν μια εντυπωσιακή βραδιά. Μερικές φορές κάθομαι ακόμα και βλέπω ακόμα βίντεο από το γήπεδο, από τη διαδρομή με το λεωφορείο μέχρι τον Λευκό Πύργο. Ήταν μια μέρα γεμάτη συναισθήματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Θα είμαι πάντα ευγνώμων στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που μας ακολουθούν και μας εμψυχώνουν σε κάθε παιχνίδι»

«Μπρουτάλ το πάθος των ΠΑΟΚτσήδων για την ομάδα τους»

-Μπορείς να συγκρίνεις το πάθος των οπαδών του ΠΑΟΚ για την ομάδα τους, άλλους οπαδούς κάποιας ισπανικής ομάδας;

Δύσκολα… Το πάθος των οπαδών του ΠΑΟΚ και ο σεβασμός, η εκτίμηση γι’ αυτά τα χρώματα, είναι κάτι πολύ δυνατό, μπρουτάλ και το βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι. Σε δύσκολες στιγμές, σε παιχνίδια καθοριστικά, πάντα είναι εκεί, μας ενθαρρύνουν και μας δίνουν δύναμη να πετύχουμε τη νίκη».

-Πόσο δύσκολο θα είναι για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει ένα δεύτερο σερί Πρωτάθλημα; Πλέον, όπως βλέπουμε, ο ανταγωνισμός είναι τρομερά μεγάλος και συμμετέχουν σε αυτόν τέσσερις ομάδες...

«Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που πρέπει να μάχεται για να κερδίζει όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Μόνο με αυτή τη νοοτροπία μπορεί κανείς να πετύχει τους στόχους που θέτει. Το να νικάς, είναι το πρώτο, δεν είναι εύκολο, αλλά θα δώσουμε την μάχη μας να είμαστε ανταγωνιστικοί, για να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.