«Σαρώνει» ο τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα - Αναφορές για «πολλαπλούς» νεκρούς

Παναγιώτα Απέργη10 Οκτωβρίου 2024

Σαρωτικό και άκρως φονικό είναι το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον, που τις τελευταίες ώρες κινήθηκε προς τα νότια, πλήττοντας δεκάδες περιοχές της Φλόριντα, τις οποίες έπληξε με ανέμους ταχύτητας άνω των 160 χλμ/ώρα. 

Ο τυφώνας-τέρας, όπως τον χαρακτηρίζουν Αμερικανοί μετεωρολόγοι, αποτιμήθηκε ως καταιγίδα κατηγορίας 3, λόγω των εκατοντάδων ανεμοστρόβιλων που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Τάμπα, με τις αρμόδιες αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 130 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους ως το απόγευμα της Τετάρτης (9/10).

Την ίδια ώρα, στις ακτές του Σιέστα Κι, οι μέγιστες ταχύτητες των ανέμων ξεπέρασαν τα 200 χλμ/ώρα, πριν ο τυφώνας φτάσει στην ξηρά σημαίνοντας μεγαλύτερο συναγερμό στις αρχές, δεδομένου, μάλιστα, ότι πρόκειται για το πέμπτο καιρικό φαινόμενα τις τελευταίες δυο εβδομάδες, μετά την καταστροφική Ελίν.

Μέχρι στιγμής, ο «Μίλτον» έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε τουλάχιστον 1,9 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να έχουν καταγραφεί στην κομητεία Χάρντι και στις γειτονικές Σαρασότα και Μάνατι, γεγονός που ανάγκασε πάνω από 5,5 εκατομμύρια άτομα να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους.

«Πολλαπλοί θάνατοι» στο Σεντ Λούσι

Όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, επί ποδός βρίσκονται ήδη 9.000 μέλης της Εθνικής Φρουράς τόσο από τη Φλόριντα όσο και από άλλες πολιτείες, αλλά και 50.000 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας από την Καλιφόρνια, πυροσβέστες και αστυνομικοί, που συνοδεύουν τα βυτιοφόρα προς τα βενζινάδικα, προκειμένου να αναπληρώσουν τις προμήθειες, ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές της κομητείας Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν «πολλαπλοί θάνατοι» στην περιοχή μετά την εκδήλωση ανεμοστρόβιλων, με τον σερίφη Κιθ Πίρσον να επιβεβαιώνει ότι «πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Spanish Lakes Country Club, μια κοινότητα ηλικιωμένων κοντά στο Φορτ Πιρς».

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Στο μεταξύ, ο Τζιμ Μπαρνς, ο δημοτικός σύμβουλος του Ουέλινγκτον, δήλωσε στο NBC News ότι η περιοχή είχε «πιθανώς περίπου 10 τραυματισμούς, αλλά δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στην περιοχή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.