Σαρικόπουλος για Τσιακμά: «Είναι δουλευταράς, θα βοηθήσει τον Ηρακλή»

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Για την μεταγραφή του Τσιακμά στον Ηρακλή και για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ο general manager των «κυανολεύκων», Ζήσης Σαρικόπουλος. 

«Πάει καλά η προσπάθεια που γίνεται στον Ηρακλή. Το λιγότερο που με απασχολεί αυτή την περίοδο είναι το ρόστερ, γιατί ξέρω ότι γίνεται καλή δουλειά από τον προπονητή και τη διοίκηση και η ομάδα θα παρουσιαστεί δυνατή στο Πρωτάθλημα. Εμένα με ενδιαφέρουν να λυθούν άλλα πράγματα. 

Όσον αφορά τη μεταγραφή του Τσιακμά, είναι ένας παίκτης που εγώ τον πρότεινα στην ομάδα γιατί τον πιστεύω, έχει αδικηθεί στην καριέρα του και εφόσον τα πάει καλά φέτος θα ανανέωσει τη συνεργασία του για ακόμα έναν χρόνο. Ο Νίκος έχει κίνητρο, είναι δουλευταράς και πιστεύω θα βοηθήσει τον Ηρακλή να πετύχει τους στόχους του».

Για την ήττα της Ελλάδας την πρεμιέρα από τον Καναδά και το κομβικό ματς που ακολουθεί με την Ισπανία:

«Είναι ευτυχία που η Εθνική ομάδα μπάσκετ επέστρεψε μετά από 16 ολόκληρα χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι στεναχωρεθήκαμε που χάσαμε από τον Καναδά στην πρεμιέρα. Το πιστέψαμε, πήγαμε 2-3 φορές το ματς εκεί που θέλαμε για να το...κλέψουμε, αλλά στις λεπτομέρειες χάσαμε το παιχνίδι. Χάσαμε αρκετές βολές, κάναμε βιαστικές κινήσεις, δεν πήραμε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και μοιραία χάσαμε τον αγώνα. Μπήκαμε νευρικοί στο ξεκίνημα και το πληρώσαμε.

Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο όπου και οι τρεις αντίαπλοι είναι δυνατοί. Όταν βλέπεις να χάνει η Ισπανία από την Αυστραλία καταλαβαίνεις ότι τα μεγάθη είναι τρομερά. Η Ελλάδα μπορεί να κοιτάξει όλες τις ομάδες στα μάτια. Η Ισπανία είναι ο πιο βατός αντίπαλος και θεωρώ ότι θα μπούμε πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο ματς και θα καταφέρουμε να κερδίσουμε και να ανακτήσουμε τις ελπίδες μας για πρόκριση στην επόμενη φάση». 

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι ΗΠΑ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Έχει μαζέψει όλους τους αστέρες που για αρκετούς από αυτούς θα είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και πιστεύω ότι θα μπορέσουν να πάρουν την πρώτη θέση. Οι ΗΠΑ είναι ποιοτικοί και έχουν λύσεις σε όλα τα επίπεδα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.