Σαρικόπουλος: «Δεν έχω απωθημένα - Δεν ήθελα να κλέβω στην προπόνηση»

Metrosport Team11 Ιουνίου 2024

Για την απόφαση του να κρεμάσει τα παπούτσια του και να γίνει general manager αλλά και το πρωτάθλημα με μονό αριθμό ομάδων καθώς και για τον Ηρακλή μίλησε ο Ζήσης Σαρικόπουλος στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Για το νούμερο του παπουτσιού: «Τα παπούτσια μου είναι 52 νούμερο αλλά δεν έχω χώρο να τα κρεμάσω. Θα πέσει ο τοίχος. Είναι το λεγόμενο λιποθυμάς και μένεις όρθιος (γέλια). Από τα 17 μου χρόνια φοράω αυτό το νούμερο».

Για το ρόλο του general manager: «Με ένοιαζε πολύ τελειώνοντας την καριέρα, να μείνω στον χώρο. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου μακριά από το μπάσκετ ή χωρίς το μπάσκετ. Επίσης, ήθελα κάπως να το συνδυάσω και με το business management που έχω σπουδάσει. Είμαι πολύ τυχερός που με εμπιστεύονται και για μένα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προοπτική. Έχουμε κοινό τρόπο σκέψης γιατί έχω πάρει τα καλά της Αμερικής. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του».

Για το πόσο θα αλλάξει η καθημερινότητα: «Αλλάζει η καθημερινότητα. Θα συνεχίσω να προπονούμαι και να φροντίζω το σώμα μου. Είμαι συνειδητοποιημένος με την απόφαση που πήρα γιατί ήθελα να κλείσω την καριέρα μου με αξιοπρέπεια. Δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να κλέβω στην προπόνηση, να παίρνω χάπια, να πρήζεται το πόδι, να κάνω παρακέντηση. Τα έκανα σε ένα βαθμό αλλά είδα ότι δεν γινόταν να συνεχίσω να είμαι στο επίπεδο που εγώ έμαθα να παίζω. Είμαι εντάξει με αυτό. Είμαι ευγνώμων που παρά τις δυσκολίες και τα τρία χειρουργεία έπαιξα σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχω απωθημένα, νιώθω καλά και είμαι έτοιμος να βοηθήσω από άλλο πόστο. Θέλει δουλειά. Η μετάβαση είναι δύσκολη. Δεν σκοτώνεις τον παίκτη μέσα σου αλλά συνεχίζω να σκέφτομαι σαν παίκτης και θέλω να φροντίσω για τους παίκτες. Οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Πρέπει να σε νοιάζει πως θα αποδώσει χωρίς να σε απασχολούν άλλα πράγματα. Μετά θα μπορείς να έχεις και απαιτήσεις από εκείνον».

Για το μονό αριθμό ομάδων: «Ο μονός αριθμός δεν εξυπηρετεί κανέναν γιατί κάθε αγωνιστική μια ομάδα θα έχει ρεπό. Εμείς στον Ηρακλή θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, θα προετοιμαστούμε για την επόμενη εβδομάδα και θέλουμε να φτιάξουμε κάποιες βάσεις. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις. Δεν θέλουμε σπασμωδικές κινήσεις, θέλει να μείνει και να κάνει αρκετά πράγματα. Για αυτό θα βάλουμε γερές βάσεις και όχι ένας πύργος από τραπουλόχαρτα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.