Σαράκης για το έγκλημα των Τεμπών: «Θα την πληρώσει ο νεκρός μηχανοδηγός και ο σταθμάρχης»

Metrosport Team29 Φεβρουαρίου 2024

Ο Παύλος Σαράκης, νομικός και βουλευτής Επικρατείας μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τις ευθύνες που υπάρχουν σε πολιτικά πρόσωπα.

«Με προσβάλλει απόλυτα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Πάνω από όλα είμαστε πολίτες και πρέπει να καταδικάζουμε ότι είναι μελανό. Και εδώ έχουμε κάτι μελανό, δεν μπορούν οι πολιτικοί να είναι υπεράνω των πολιτών. Μάλιστα, έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα στο Σύνταγμά μας και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό το άρθρο θα έπρεπε να είχε ήδη τροποποιηθεί» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το έγκλημα των Τεμπών είναι μία ευκαιρία για να υπάρξει μία πλήρης κατάργηση αυτού του άρθρου. Οι ένοχοι είναι πολλοί περισσότεροι απ' ότι νομίζει η κοινωνία. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ενόχων. Η μία δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά της σύμφωνα με τους κανονισμούς και μία άλλη έχει να κάνει με τους πολιτικούς αξιωματούχους, που όλα αυτά τα χρόνια τα δισεκατομμύρια ευρώ δεν αξιοποιήθηκαν για να αποκτηθούν λειτουργικά συστήματα ασφαλείας, αλλά πήγαν στις τσέπες των επιτήδειων.

Είχα την ευκαιρία ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής να αναδείξω το «τρίγωνο της αμαρτίας», που αποτελείται από τους πολιτικούς, τους εκτελεστικούς παράγοντες και τις πολυεθνικές με τους μεγαλοεργολάβους. Γι' αυτό δεν είχαμε αξιόπιστο σιδηρόδρομο. Είναι ντροπή να έχουμε μόνο το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα».

Τόνισε ότι: «Θα την πληρώσει ο νεκρός μηχανοδηγός, ο σταθμάρχης και κάποιοι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες που θα ταλαιπωρηθούν για κάποια χρόνια. Πέρα από τους στιγμιαίους δράστες υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται που δεν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας. Αν λειτουργούσαν θα είχαν θεραπεύσει το ανθρώπινο λάθος. Πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο για να σταματήσει η ατιμωρησία. Θα πρέπει να ωριμάσουν και οι πολίτες γιατί οι πολιτικοί κατέχουν αυτές τις θέσεις μετά από επιλογή τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.