ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΣ

32 χρόνια από το «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»!

Metrosport Team06 Αυγούστου 2024

Σαν σήμερα στις 6 Αυγούστου το 1992 η Βούλα Πατουλίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης στα 100 μέτρα με εμπόδια. Με την κούρσα της μπήκε στο πάνθεον των Ελλήνων αθλητών καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα χρυσή ολυμπιονίκης και σαν να μην έφτανε αυτό, έφερε και το πρώτο χρυσό στην χώρα μας μετά από το 1912!

Στη δεύτερη από τις πέντε ολυμπιάδες που έλαβε μέρος η Πατουλίδου, για να καταφέρει να βρεθεί στον μεγάλο τελικό χρειάστηκε να καταρρίψει δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Στον προκριματικό τερμάτισε σε χρόνο 13.14 και πήρε το εισιτήριο για τον προημιτελικό. Εκεί με χρόνο 13.05 έφτασε άνετα στα ημιτελικά. Το ατομικό της ρεκόρ ήταν 12.96 και «αναγκάστηκε» να το κάνει σμπαράλια με το εκπληκτικό 12.88 για να κλείσει θέση στον μεγάλο τελικό. Περιττό να πούμε πως στην Ελλάδα η αθλήτρια ήταν ήδη νικήτρια στις καρδιές όλων.

Κάπως έτσι έφτασε η στιγμή της επικής κούρσας. Ο αφέτης πυροβολεί και η Ελληνίδα φεύγει «σφαίρα» και βλέπει την πλάτη μονάχα της πρωταθλήτριας Γκέιλ Ντίβερς. Η Αμερικανή 10 μέτρα πριν τον τερματισμό σκοντάφτει σε «τρικλοποδιά» όλων των Ελλήνων και η Βούλα την περνάει τερματίζοντας η ίδια στην πρώτη θέση και στέλνοντας άπαντες στα ουράνια!

Η γεννημένη στις 23 Απριλίου του 1965 στον Τριπόταμο Φλώρινας τερμάτισε με χρόνο ρεκόρ 12.64 και έγινε viral (πριν γίνει μόδα) με μια της φράση: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

Τέλος η ίδια λίγα λεπτά μετά την τεράστια εμφάνιση της δήλωσε στις κάμερες: «Όλα για την Ελλάδα, αξίζει να κάνει κάποιος τα πάντα για αυτήν. Πέτυχα αυτό που κανείς δεν πίστευε, πλην δύο - τριών ανθρώπων. Έλεγα στον εαυτό μου πριν τον τελικό ότι μπορώ να πάρω το χάλκινο μετάλλιο και τελικά πάλεψα και πήρα το χρυσό»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.