Σάμου Ομορόντιον: Ποιος είναι ο 20χρονος Ισπανός «δράκος» που κάνει θραύση

Δημήτρης Μπασμπαρέλας17 Οκτωβρίου 2024

​​Ποιος είναι ο Σάμου Ομορόντιον, που κάνει ήδη θραύση στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα; Σας λέει κάτι το όνομά του…;  ​Κρατήστε το, διότι ίσως τον δούμε κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον σε κάποια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα.

​Νιγηριανός στην καταγωγή, αλλά πολιτογραφημένος Ισπανός.  ​Είναι μόλις 20 ετών. Επιθετικός. Παιδί των ακαδημιών της Γρανάδα. Γεννήθηκε στη Μελίγια, στην Ισπανία. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον απέκτησε έναντι 6 εκ. ευρώ από τη Γρανάδα, ενώ επί ισπανικού εδάφους έπαιξε και στην Αλαβές ως δανεικός.

Το περασμένο καλοκαίρι η Πόρτο δαπάνησε το ποσό των 15 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης, τη στιγμή που η Τσέλσι ήταν έτοιμη να δώσει ακόμη και 40 εκ. λίρες για να τον κάνει δικό της…

«Πέρασα πολλές νύχτες κλαίγοντας…»

​Ο νεαρός μίλησε πρόσφατα για τις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αποκαλύπτοντας τη δύσκολη περίοδο απομόνωσης από την πρώτη ομάδα πριν από την τελική μετακίνησή του στην Πόρτο.

Σε συνέντευξή του στη μεγάλη ισπανική εφημερίδα, Marca, ο 20χρονος φορ μοιράστηκε πώς οι οικονομικοί περιορισμοί της Ατλέτικο, τον οδήγησαν στην αποχώρησή του, αλλά και το συναισθηματικό τίμημα που είχε.

«Έκανα προπονήσεις μόνος μου. Δεν ένιωθα ως συμμετέχων ή ως ποδοσφαιριστής. Δυσκολεύτηκα πολύ. Πέρασα πολλές νύχτες κλαίγοντας… η οικογένειά μου και η μητέρα μου πέρασαν πολύ άσχημα», είπε μεταξύ άλλων.

Όλα αυτά προήλθαν από την απόφαση της «Ατλέτι» να τον αποκλείσει από τις δραστηριότητες της πρώτης ομάδας, μια κατάσταση, που τον έκανε να νιώθει αποκομμένος. Αποκάλυψε ότι η επικοινωνία μεταξύ του ίδιου και της διοίκησης του συλλόγου ήταν ανύπαρκτη. «Κανείς στο club δεν μου μίλησε [για την κατάσταση] και δεν μίλησα σε κανέναν. Ήξερα ήδη τη στάση του συλλόγου», εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτή η εμπειρία του έχει δώσει πολύτιμα μαθήματα για το μέλλον.

Η Τσέλσι και η... Πόρτο

Αναλογιζόμενος την αλλαγή, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το πώς τελικά εξελίχθηκαν τα πράγματα. «Στο τέλος, δόξα τω Θεώ, όλα έκλεισαν γρήγορα και πήρα την καλύτερη απόφαση», είπε. Το καλοκαιρινό μεταγραφικό σίριαλ του Ομορόντιον περιελάμβανε επίσης μια σχεδόν βέβαιη μετακόμιση στην Τσέλσι, η οποία τελικά δεν έγινε την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, φαινόταν να μην ενοχλείται από την... οπισθοδρόμηση, θεωρώντας το ως μέρος του ταξιδιού του.

«Ήταν ένα πολύ περίπλοκο καλοκαίρι. Όταν ήμουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, πέρασα πολύ άσχημα. Στο τέλος, δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά. Αν με την Τσέλσι δεν προχώρησε, ήταν για κάποιο λόγο και στο τέλος όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε ο 20χρονος φορ.

Τώρα, που... ευδοκιμεί στην Πόρτο, ο Ομορόντιον άφησε πίσω του το δύσκολο κεφάλαιο της καριέρας του και επικεντρώνεται στο πολλά υποσχόμενο μέλλον του στην Πορτογαλία, αλλά και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Εκτόξευση της αξίας του

Βέβαια, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ένα καλό σχετικά deal, αν και τον παραχώρησε, αφού έχει διατηρήσει τη ρήτρα πώλησης του, στο 50%, ως μέρος της συμφωνίας με την Πόρτο. Τα μισά λεφτά, εν ολίγοις...

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 20χρονος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη μεγάλη ομάδα της Πορτογαλίας, το οποίο περιέχει συν τοις άλλοις και ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία του 20χρονου επιθετικού, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι πλέον στα 35 εκ. ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο έφτασε μέχρι και τα 40!

Η Τσέλσι είχε συμφωνήσει για την υπογραφή του, αλλά αυτή η συμφωνία χάλασε λόγω σοβαρών προβλημάτων στην οριστικοποίηση του συμβολαίου του. Αναμενόταν να υπογράψει επταετές συμβόλαιο με τους «μπλε», με την επιλογή για άλλους 12 μήνες στο «Stamford Bridge»!

Έχει το… εύκολο γκολ

Ο 20χρονος επιθετικός της Πόρτο είναι ιδιαίτερα «καυτός» τη φετινή χρονιά, με επτά γκολ σε επτά εμφανίσεις, κάτι που το απέδειξε και με την εθνική ομάδα της Ισπανίας κάτω των 21 ετών.

Καταρχάς, θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι 4ος σκόρερ στην Πορτογαλία αυτή την περίοδο με 4 γκολ στο Πρωτάθλημα. Σκόραρε αρχικά με τη φανέλα της Πόρτο έχοντας απέναντί του, τη Φαρένσε (2-1), έβαλε δύο γκολ στην εκτός έδρας επιτυχία με αντίπαλο την Γκιμαράες (3-0) και πρόσθεσε ένα ακόμη κόντρα στην Αρούκα (4-0). Σε όλα τα ματς η Πόρτο νίκησε…

Ταυτόχρονα, έχει βάλει τρία γκολ στο φετινό Europa League, μιας και έβαλε δύο κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εντός έδρας ισοπαλία με 3-3) και ένα με αντίπαλο την Μπόντο Γκλιμτ (εκτός έδρας ήττα με 3-2). 

Όσο για το ματς με τη Μάλτα στα προκριματικά του Euro U21; Έβαλε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, φορώντας παράλληλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού! Τελικά, η Ισπανία επικράτησε της Μάλτας με 6-0, με τον Σάμου να πρωταγωνιστεί… Ο Ομορόντιον δείχνει και είναι ασταμάτητος. Μήπως, η Ισπανία βγάζει εντέλει πολλά ταλέντα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.