Σαμάτα και Οζντόεφ δίδυμο ελπίδας για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός13 Αυγούστου 2023

Ο Αλί Σαμάτα και ο Μαγκομέντ Οζντόεφ είναι δύο από τους νέους παίκτες στον ΠΑΟΚ που αποκτήθηκαν για να αποτελέσουν κομμάτι της ραχοκοκαλιάς της ομάδας και να βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της φέτος. Προστέθηκαν αργά στο ρόστερ, ωστόσο, το πρώτο δείγμα γραφής τους είναι θετικό και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, όπως βέβαια και ο Λουτσέσκου με τους συνεργάτες τους ποντάρουν πολλά στους δύο παίκτες σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση κόντρα στην Χάιντουκ.

Ο Σαμάτα έχει αγωνιστεί 19 λεπτά στο ματς της Τούμπας με την Μπεϊτάρ, ένα μισάωρο στο Ισραήλ και άλλο τόσο στο Σπλιτ. Σε όλα τα ματς έδειξε ότι είναι ένας δυνατός φορ που μπορεί να κουβαλήσει μπάλα, να παίξει μέσα (η διαφορά με τον Μπράντον) και έξω από την περιοχή και να ανεβάσει την επιθετική ισχύ του ΠΑΟΚ. Πλέον, μετά το ματς στην Κροατία, φαίνεται πώς το μήνυμα προς τον Λουτσέσκου πώς είναι πανέτοιμος για την βασική ενδεκάδα θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός. Αλλωστε, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα ότι είναι πιο έτοιμος απ’ ότι περίμενε.

Από την άλλη, ο Οζντόεφ ήρθε έχοντας κάνει προετοιμασία με την Καραγκουμρούκ, είναι σε καλά επίπεδα φυσικής ετοιμότητας και του λείπει μόνο η γνώση του νέου περιβάλλοντος που ήρθε. Στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε στο Σπλιτ έδειξε ότι στο δεύτερο ματς, αν όχι βασικός, μπορεί να αποτελέσει πολύ κομβική μονάδα στην διάρκεια του ματς και να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια για την πρόκριση. Είναι, ένα δίδυμο που αυξάνει τις ελπίδες του ΠΑΟΚ να βρεθεί στους ομίλους του Conference League συνολικά.

Ο Λουτσέσκου εκφράστηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για εκείνον «ξέρω τον παίκτη, την εξυπνάδα που έχει, το γεγονός ότι έχει προετοιμαστεί με την πρώην ομάδα του. Ήταν ρίσκο, αλλά έδειξε την προσωπικότητά του», μετά τον αγώνα με την Χάιντουκ και από χθες δουλεύει ακόμη πιο εντατικά μαζί του για το δεύτερο ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.