Σαλτσίδης: Η έκπληξη στον Μάλλιο για το Πρωτάθλημα και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Πανάξιος πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ για μια ακόμα χρονιά στην Άρση Βαρών με τον προπονητή του τμήματος, Παύλο Σαλτσίδη να μιλάει στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για την τεράστια επιτυχία, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του αθλήματος που υπηρετεί με περίσσευμα αγάπης για χρόνια.  

«Η αλήθεια ήταν ότι είχα μία αμφιβολία για το φετινό πρωτάθλημα, διότι εμφανιστήκαμε με απώλειες. Τελικά το πήραμε το πρωτάθλημα και νομίζω ότι περισσότερο απ’ όλους το χάρηκε ο Χάρης Μάλλιος. Εμείς του κάναμε πλάκα, του είπαμε ότι βγήκαμε πέμπτοι, και η ψυχολογία του έπεσε, αλλά μετά μόλις ανέβηκε στο βάθρο και του είπαν ότι βγήκαμε πρώτοι… τρελάθηκε'', είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της άρσης βαρών:

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στους αθλητές είναι όταν μένουν στο κενό. Εγώ είμαι σε μια ηλικία που τελειώνω προπονητικά. Όμως κάθε μέρα με τα παιδιά στο γυμναστήριο αισθάνομαι νέος. Δεν ξέρω όταν θα έρθει η ώρα να σταματήσω, αν αυτό το κενό με επηρεάσει. Όσο είσαι μέσα στον αθλητισμό έχεις ενέργεια και αποκτάς κίνητρα. 

Τα σημερινά παιδιά είναι άτυχα γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τίποτα στη ζωή τους. Οι μεγαλύτεροι σπόνσορες είναι οι γονείς. Δεν υπάρχει βοήθεια από κανέναν. Ακόμα και τη διαιτησία εμείς την πληρώνουμε. Στο Πρωτάθλημα που πήγαμε και κατακτήσαμε ήταν το κατώτερο που έχουμε λάβει μέρος. Είναι δυνατόν να μην έχει αθλητές για να κατέβουν; Εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από τα παιδιά, γυμνάζονται δωρεάν. 

60 χρόνια ΠΑΟΚ είμαι και ο ΠΑΟΚ μου έκανε την τιμή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 να πάρω τμήματα. Δυστυχώς χάσαμε το γυμναστήριο στη Σταυρούπολη. Πήγε ο  Αυγενάκης μαζί με τον Δήμαρχο και το έδωσαν σε έναν σύλλογο πάλης από την Ευκαρπία. Ήταν καθαρά της άρσης βαρών και δυστυχώς δόθηκε εκεί. Με τον Δήμα δεν τα έχουμε καλά και είναι κρίμα να μας παίρνουν το σπίτι μας. Μάλιστα, είχαν πει παλιότερα ότι θα δίνονταν και το όνομά μου στο συγκεκριμένο γυμναστήριο. Έχουμε πιάσει πάτο και δεν ξέρω τι μπορεί ακόμα να συμβεί όταν θα φύγουμε και εμείς. Όσα μετάλλια έχει δώσει η άρση βαρών, δεν έχει δώσει ο μισός ελληνικός αθλητισμός. Δεν γίνεται το πιο αρχαίο αγώνισμα να τον πετούν εκτός Ολυμπιάδας και να βάζουν παρκούρ και σκέιτμπορντ. Ας βάλουν και pole dancing. Τι εποχές ζούμε, δεν μπορώ να το πιστέψω με αυτά που συμβαίνουν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.