Σάλος στη Βρετανία με τις εξαφανίσεις ξένων τουριστών - Γιατί κατηγορούν την Ελλάδα

Metrosport Team18 Ιουνίου 2024

Μεγάλο θέμα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει τα απανωτά περιστατικά εξαφανίσεων και θανάτων ξένων τουριστών στα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται πως μόνο στον φετινό Ιούνιο πέντε ξένοι τουρίστες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Έναυσμα για τη σχετική έρευνα των βρετανικών ΜΜΕ αποτελεί, βεβαίως, ο θάνατος του παρουσιαστή του ΒΒC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός αφού πρώτα είχαν χαθεί τα ίχνη του για μερικές ημέρες στη Σύμη.

Αξιοσημείωτο γεγονός, μάλιστα, είναι πως όλες οι περιπτώσεις εξαφανίσεων και θανάτων έχουν καταγραφεί σε ελληνικά νησιά και ειδικότερα στη Σύμη, στη Σάμο, στο Μαθράκι, στην Αμοργό, στη Σίκινο και στην Κρήτη. 

Οι τουρίστες που εντοπίστηκαν νεκροί

 Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι ενώ ακόμη τρεις αγνοούνται.

Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουνίου ένας 67χρονος Ολλανδός βρέθηκε νεκρός στο Ρέθυμνο. Ακολούθησε τέσσερις ημέρες αργότερα ο Μάικλ Μόσλεϊ που εντοπίστηκε να έχει χάσει τη ζωή του στη Σύμη.

Στις 11 Ιουνίου βρέθηκε νεκρός ο Ολλανδός τουρίστας που εξαφανίστηκε στη Σάμο, ενώ την ίδια ημέρα ίδια κατάληξη είχαν οι έρευνες και για τον 55χρονο Αμερικανό στο Μαθράκι.

Επίσης στις 11 Ιουνίου εξαφανίστηκε ένας 70χρονος στην Κέρκυρα και αργότερα εντοπίστηκε νεκρός.

Για «αντιεπαγγελματικές ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που κατηγορούνται ότι απλώς τα παράτησαν μετά από μη ολοκληρωμένες έρευνες», κατηγορεί την Ελλάδα η «Daily Mail».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.