Σάλος με τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου: «Δεν είναι πρόβλημα να περπατούν παιδιά γυμνασίου 1 με 2 χιλιόμετρα»

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν προκληθεί για τις συγχωνεύσεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη και η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε γι' αυτό στη Βουλή. Συγκεκριμένα απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου η οποία έκανε λόγο για μαθητές που μπορεί περπατούν καθημερινά έως και δυο χιλιόμετρα, με την υφυπουργό να εξηγεί το σκεπτικό της: 

«Όταν συζητάμε για παιδιά Γυμνασίου και όχι δημοτικού που καταλαβαίνω ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα ασφάλειας να περπατούν 1-1,5 χιλιόμετρο την ημέρα για να πάνε στο σχολείο τους. Δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο, η εκπαιδευτική κοινότητα και εγώ ως υπεύθυνη του αυτού του υπουργείου και εκπαιδευτικός η ίδια, θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό. Ότι είναι εξαιρετικά υψηλό. Θεωρώ ότι είναι μεγάλο πρόβλημα να πηγαίνουν τα παιδιά σε σχολεία στα οποία να μην μπορούν να κοινωνικοποιούνται αρκετά...», είπε μεταξύ άλλων.

Η απάντηση της υφυπουργού προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, καθώς υποστήριξε πως οι συγχωνεύσεις δεν είναι το «απόλυτο κακό» ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι αναρμόδιο να αποφασίσει ή να παρέμβει σε μια τέτοια απόφαση. Διαβάστε περισσότερα στο www.mynews.gr...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.