Σαλμάς: Ποιος είναι ο βουλευτής που διεγράφη από τη ΝΔ - Καταγγέλλει αντισυνταγματικότητα

Παναγιώτα Απέργη24 Σεπτεμβρίου 2024

Για «αντισυνταγματικότητα» κάνει λόγο ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ, δηλώντας ότι περιποιεί τιμή το γεγονός η διαγραφή του αφορά το ενδιαφέρον του για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια. 

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής, κατήγγειλε τη ΝΔ για αντισυνταγματικότητα σε ό,τι αφορά τη διαγραφή του, υπογραμμίζοντας ότι πλέον αισθάνεται πολιτική ελευθερία. 

«Ούτε η Επιτροπή Δεοντολογίας ήξερε γιατί ήμουν εκεί. Για αυτό κράτησε 48 δευτερόλεπτα η διαδικασία. Ρώτησα γιατί με καλέσατε για να με διαγράψετε. Μου απάντησε ο κύριος Τραγάκης “παιδί μου εσύ θα μας πεις”.

 Όταν επέμεινα, μου έδωσε ένα χαρτί με δυο άρθρα. Δεν πήρα απάντηση και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν ένας βουλευτής διαγράφεται ξέρουμε τον λόγο. Στην περίπτωσή μου, διαγράφηκα για τις ιδέες μου και τις απόψεις μου. Είναι αντισυνταγματική η απόφαση», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Μάριος Σαλμάς.

Ποιος είναι ο Μάριος Σαλμάς

Γεννημένος την Αμφιλοχία το 1968, ο Μάριος Σαλμάς είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Μπάλγκριστ της Ζυρίχης, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασσαχουσέτης.

Πέρα από την ακαδημαϊκή του καριέρα, καθώς είναι καθηγητής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, η πολιτική του σταδιοδρομία το 2000, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΝΔ.

Διαχρονικά, διετέλεσε μέλος διαφόρων επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Καραμανλή και αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, γενικός εισηγητής του Προϋπολογισμού του Κράτους το 2008.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το 2019, ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων, που ζημείωσαν τον ΕΟΠΥΥ κατά τα έτη 2015 - 2016. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.