Σαϊτιώτης: «Να τα "σκάσει" ο ΠΑΟΚ για έναν δεινό σκόρερ - Νέα... μεταγραφή ο Μουργκ»

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο Γιώργος Σαϊτιώτης για τον ΠΑΟΚ και τις στατιστικές επιδόσεις της ομάδας που εντυπωσιάζει. Ο βετεράνος φορ που σκόραρε κατά βούληση στο παρελθόν και δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ τόνισε πως αυτή η ομάδα με προπονητή τον Λουτσέσκου είναι ικανή να πετύχει μεγάλα πράγματα έως το φινάλε.
Ο Γιώργος Σαϊτιώτης στις δηλώσεις του στην εκπομπή “Στη Σέντρα” είπε μεταξύ των άλλων τα εξής: “Ο ΠΑΟΚ δείχνει με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του, πως είναι αυτή την στιγμή η πιο φορμαρισμένη Ελληνική ομάδα. Κερδίζει παντού και αυτό μετράει. Οι επτά συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη, τον Αστέρα στην Τρίπολη, δείχνει την μεγάλη δυναμική του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ είναι ικανός έως το τέλος να πετύχει πολλά πράγματα”.

- Πως εξηγείς την μεταμόρφωση του Τόμας Μουργκ και τις επιδόσεις του; Πως, το “ασχημόπαπο” μιλώντας μεταφορικά έγινε κύκνος;

“ Ο Μουργκ αποτελεί αυτή την στιγμή μία νέα μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Είναι το παν και σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Αυστριακός μέσος προσφέρει πάρα πολλά. Πιστεύω ότι ο Λουτσέσκου έδωσε έμφαση στην ψυχολογία των παικτών του. Σίγουρα είναι καλός από την έναρξη της σεζόν και αυτό μετράει”.

- Τελικά πιστεύεις ότι χωράνε δύο ή και τρία καρπούζια κάτω από την μασχάλη του ΠΑΟΚ;

“Ναι βεβαίως και πιστεύω ότι την δυνατότητα να ανταποκριθεί. Το βασικό για τον Δικέφαλο είναι ότι αξιοποιούνται από τον προπονητή και οι 22 παίκτες που χρησιμοποιεί στα παιχνίδια της ομάδας. Και τους τρείς στόχους μπορούμε να τους κυνηγήσουμε. Ο Λουτσέσκου έχει δημιουργήσει μία ομάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Και το μαζικό ροτέϊσον αποδίδει καρπούς. Χαίρομαι ειλικρινά να βλέπω τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί έως το τέλος”.

- Πως κρίνεις το γεγονός ότι έχει έναν επιθετικό πλουραλισμό; Παίκτες όπως οι Αντρίγια, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάϊσον, Μπράντον, σκοράρουν κατά βούληση, αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα;

“Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να παίρνει μπόνους σε γκολ, από παίκτες που βρίσκονται στην μεσοεπιθετική γραμμή. Και είναι γεγονός, πως όταν οι μέσοι σκοράρουν, τότε μία ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα σε επίπεδο στόχων. Πρέπει λοιπόν να σκοράρουν οι χάφ. Δικαιολογημένα επικρατεί ένας προβληματισμός για τον προπονητή: Ποιον παίκτη θα πετάξει εκτός ενδεκάδας;”

- Ενίσχυση αυτή η ομάδα χρειάζεται ή όχι κατά την άποψή σου;

“Πρακτικά σε αυτή την ομάδα δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Κατά την γνώμη μου, πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτη. Εάν χρειαστεί μία προσθήκη, αυτή πρέπει να γίνει στην κορυφή της επίθεσης. Με έναν δεινό σκόρερ. Να τα “σκάσει” δηλαδή για να πάρει έναν σκόρερ. Και αν χρειαστεί και ένα δεξιό οπισθοφύλακα”. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.