Εκτέλεση
Βάζουμε το ρύζι να βράσει με 150 ml νερό. Μόλις το νερό απορροφηθεί προσθέτουμε το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο ρόφημα αμυγδάλου και βράζουμε για 15’ ή μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και τους σπόρους από το φασόλι της βανίλιας.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πυρίμαχα μπολ. Όταν το ρυζόγαλο κρυώσει πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. ζάχαρη το καθένα και την καίμε με το φλόγιστρο μέχρι να γίνει καραμέλα. Καραμελώνουμε την στιγμή που σερβίρουμε.
Υλικά
500 ml ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο ρόφημα αμυγδάλου με ζάχαρη1 φασόλι βανίλια
80 gr ρύζι γλασέ
1 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένη σε 30 ml νερό κρύο)
½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
4 κ.γ. μαύρη ζάχαρη για την καραμέλα