Ruja Ignatova: Ποια είναι η «κρυπτοβασίλισσα» που καταζητείται από το FBI

Παναγιώτα Απέργη02 Ιουλίου 2024

Τα ίχνη της «κρυπτοβασίλισσας» Ρούζα Ιγκνάτοβα αναζητεί το FBI, έχοντας επικηρύξει την 44χρονη Γερμανίδα έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το FBI, η 44χρονη Γερμανίδα βουλγαρικής καταγωγής κατηγορείται και καταζητείται - ήδη από το 2017 - για ενορχήστρωση απάτης 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τα κρυπτονομίσματα «OneCoin», που πλάσαρε ως διάδοχο του Bitcoin, ενώ το BBC έκανε λόγο για σχέσεις της με τον βουλγαρικό υπόκοσμο και τον αρχηγό της μαφίας, που φέρεται να εμπλέκεται στην εξαφάνισή της και ενδεχομένως στη δολοφονία της.

 Μάλιστα, πριν από δυο χρόνια, το FBI την πρόσθεσε στη λίστα με τους 10 πιο καταζητούμενους, προσφέροντας ανταμοιβή 100.000 δολαρίων, την οποία αργότερα αύξησε στα 250.000 δολάρια.

«Προσφέρουμε ανταμοιβή έως και 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη ή και την καταδίκη της Γερμανίδας υπηκόου Ruja Ignatova, γνωστή ως "Κρυπτοβασίλισσα", για τον ρόλο της σε ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια απάτης στην ιστορία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μάθιου Μίλερ.

Κατηγορίες στην Ιγκνάτοβα απευθύνει και η  γερμανική Δικαιοσύνη, ενώ η Βουλγαρία, που ήταν και η έδρα του OneCoin, διαμηνύει ότι θα δικάσει τη 44χρονη καταζητούμενη, εάν συλληφθεί. 

Δείτε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του BBC: 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.