Ρότσα: «Τον δασκαλεύουν λάθος τον Αλόνσο, άρχισε να μιλάει αμέσως για διαιτησία»

Metrosport Team22 Αυγούστου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα. Μεταξύ άλλων, ο άλλοτε παίκτης των «πράσινων» σχολίασε την ευρωπαϊκή συνέχεια στο ταξίδι του Τριφυλλιού, την μεταγραφή του Πελίστρι αλλά και τον νέο προπονητή, Ντάνιελ Αλόνσο.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Εγώ τότε πλήρωσα έναν αποκλεισμό από την Λέγκια και απολύθηκα. Τώρα ο Παναθηναικός προσπαθεί να συνέλθει και να κάνει υπέρβαση σε έναν χώρο που πολλά χρόνια ήταν πρωταγωνιστής και όλοι ήξεραν ότι θα παίζει σίγουρα στην Ευρώπη.

Τώρα η ομάδα είναι πάλι με καινούρια πρόσωπα, καινούριο προπονητή και καινούριο επιτελείο. Άλλαξε εντελώς την ποιότητά του και το σκεπτικό του ο Παναθηναικός, οπότε θέλει και υπομονή. Έφερε έναν ταλαντούχο προπονητή που έρχεται όμως σε μια χώρα, με ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γιατί υπάρχουν πολλές απαιτήσεις, χωρίς όμως υπομονή!»

Αναφορικά με τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ και την σημερινή προσπάθεια με την Λανς: «Ο Παναθηναικός αντιμετώπισε μια από τις χειρότερες ομάδες του Άγιαξ τα τελευταία χρόνια, και ίσως τον σεβάστηκε πολύ. '

Όμως το ποδόσφαιρο είναι έτσι και έχεις κάθε 3 μέρες να αποδείξεις τι πραγματικά είσαι. Πλέον οι ομάδες βάζουν τεράστια ποσά στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχουν υπομονή.

Οι γαλλικές ομάδες είναι δύσκολες με τον τρόπο που παίζουνε, η Λανς παίζει σε ένα από τα 5 καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ένας αποκλεισμός όμως θα είναι μια ακόμη πέτρα στη ρόδα του αυτοκινήτου του Παναθηναϊκού και θα φέρει κι άλλα προβλήματα. Εύχομαι να μην γίνει έτσι».

Για τη μεταγραφή του Φακούντο Πελίστρι: «Έχω μια επικοινωνία με τον Μαρσέλο Μπιέλσα, οπότε πρέπει να τον παρακολουθώ και από κοντά. Είναι νέος, γρήγορος και έπαιζε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Παίζει και στην Εθνική Ουρουγουάης, μια από τις καλύτερες του κόσμου. Είναι μια πολύ καλή μεταγραφή, όμως δεν πρέπει να περιμένουμε τα πάντα από τον Πελίστρι, θα είναι ένα γρανάζι της μηχανής. Νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει».

Τέλος, για το αν υπάρχει υπομονή προς το πρόσωπο του Αλόνσο, σχολίασε: «Αν ήμουν στη θέση να επιλέξω προπονητή για μια ομάδα κορυφής, θα είχα μια λίστα με 5 ονόματα και ανάλογα με το προφίλ της ομάδας μου θα επέλεγα. Θα πρέπει όμως να μιλήσω και με τον προπονητή να του εξηγήσω τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα και τι ακριβώς επικρατεί.

Έχω την εντύπωση ότι τον δασκαλεύουν λάθος, γιατί το παιχνίδι μετά τον Αστέρα άρχισε να λέει για την διαιτησία. Γιατί όλοι ξέρουμε πως οι μεγάλες ομάδες έχουν ένα 40 -60 υπέρ τους όταν παίζουν με μικρότερες. Πάντως ο Αλόνσο πρέπει να προσαρμοστεί σε πολλά πράγματα. Εύχομαι να πετύχει και για τον Παναθηναϊκό αλλά και για τον εαυτό του.

Ωστόσο, έχω παρατηρήσει πως ο Αλόνσο έχει πολύ κόσμο γύρω του και τον μπερδεύει. Δεν έχω δει ξανά τόσο γεμάτο πάγκο, είναι υπερβολικό αυτό. Και ανάλογα με το αποτέλεσμα υπάρχει και ο ανάλογος διάλογος... Είναι δύσκολο αυτό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.