Ρωσία: Την καταδίκασαν γιατί δώρισε... 51 δολάρια σε οργάνωση που στηρίζει την Ουκρανία

Metrosport Team16 Αυγούστου 2024

Την ποινή της 12ετούς ποινής φυλάκισης στην 32χρονη Ξένια Καρέλινα επέβαλε η ρωσική Δικαιοσύνη, καθώς η ερασιτέχνης μπαλαρίνα δώρισε 51 δολάρια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το BBC, η 32χρονη, που ζούσε στο Λος Άντζελες και έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 2021, κατηγορούνταν για προδοσία, ενώ την περασμένη εβδομάδα - μετά από δίκη κεκλεισμένων των θυρών - ομολόγησε την ενοχή της.

Μάλιστα, η 32χρονη έκανε από τις πρώτες κιόλας ημέρες του πολέμου μια δωρεά περίπου 50 δολαρίων στη μη κυβερνητική οργάνωση Razom, με τις ρωσικές αρχές να σχολιάζουν ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε μια επιστολή που ανήρτησε σήμερα ο δικηγόρος της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ξένια Καρέλινα ευχαριστεί τους ανθρώπους που τη στήριξαν.

Αυτή η καταδίκη λαμβάνει χώρα την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Μόσχα ότι στοχοθετεί συγκεκριμένα τους Αμερικανούς στη Ρωσία προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί για την ανταλλαγή με Ρώσους που κρατούνται σε δυτικές χώρες.

Η μεγαλύτερη ανταλλαγή κρατουμένων από τον Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου, κατά την οποία απελευθερώθηκαν κυρίως Αμερικανοί δημοσιογράφοι και Ρώσοι αντιφρονούντες που κρατούνταν στη Ρωσία έναντι κατασκόπων που ήταν φυλακισμένοι σε δυτικές χώρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.