Ρωσία: Στη «μαύρη λίστα» η Ελλάδα και... επίσημα

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2024

Στις χώρες με «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες» συμπεριέλαβε κι επίσημα η Μόσχα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν, η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει συνολικά 47 κράτη και εδαφικές κτήσεις, σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΕ, πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας, αλλά και του ΝΑΤΟ εξαιρουμένης της Τουρκίας.

Μάλιστα, η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης έρχεται ως συνέχεια του διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία θα παρέχει εφεξής ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διάταγμα τίθεται σε ισχύ μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», για να μετεγκαθίστανται στη Ρωσία. 

Κατά ρωσικές διπλωματικές πηγές ο αριθμός των δυτικών πολιτών, που αξιοποιούν αυτή τη διαδικασία είναι «ήδη αρκετές δεκάδες». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.