Ρωσία-Ημέρα της Νίκης: Με μεγαλοπρέπεια και... απειλές η παρέλαση για τη νίκη της ΕΣΣΔ κατά του ναζισμού

Παναγιώτα Απέργη09 Μαΐου 2024


Τα 79 χρόνια από τη μεγάλη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας γιόρτασε με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση η Ρωσία.

Η Ημέρα της Νίκης γιορτάστηκε με τη συνηθισμένη μεγαλοπρέπεια στη χιονισμένη Μόσχα, την ώρα που ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και τρία χρόνια.

Η εκδήλωση στήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία, όπου παρέλασαν χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα και 70 άρματα μάχης, ενώ μεγαλοπρεπέστατες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Το «παρών» στην παρέλαση για εικοστή πρώτη φορά έδωσε, όπως πάντα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μεταξύ άλλων λειτουργεί και ως αρχιστράτηγος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Κατά την ομιλία του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στα τρία πρώτα χρόνια του πολέμου, όταν η κραταιή τότε Σοβιετική Ένωση πολέμησε μόνη της τους Ναζί, εξαπολύοντας δριμύτατη κριτική σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, κατηγορώντας την ότι συνεργάστηκε με τη χιτλερική Γερμανία.

Παράλληλα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν παρέλειψε να απειλήσει ευθέως τη Δύση με πυρηνικά όπλα, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μία παγκόσμια σύγκρουση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.