Ρωσία-Ευθείες απειλές Μεντβέντεφ: «Θα εξαφανίσουμε είτε την Ουκρανία είτε το ΝΑΤΟ»

Metrosport Team11 Ιουλίου 2024

Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκαλεί η απόφαση του ΝΑΤΟ για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-16 και αντιαεροπορικών συστημάτων patriot στην Ουκρανία προκειμένου το καθεστώς του Κιέβου να τα χρησιμοποιήσει για την άμυνά του έναντι της Μόσχας.

 Αξιωματούχοι της Ρωσίας χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση του ΝΑΤΟ. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην Πρωθυπουργού και ενός εκ των «σκληρών» του Κρεμλίνου.

 «Η Μόσχα θα κάνει το παν ώστε η οδός της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να τερματιστεί με την εξαφάνιση είτε της Ουκρανίας είτε του ΝΑΤΟ, είτε και των δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του μέσω των social media. Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, καθώς και του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

 «Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει την ανατροπή ισορροπίας δυνάμεων στην Ουκρανία», είναι το μήνυμα που στέλνεται από τη Μόσχα.

 Παράλληλα οι Ρώσοι αξιωματούχοι απευθύνουν προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ πως θα υπάρξει απάντηση και μιλούν για ενδεχόμενη εγκατάσταση ρωσικών πυραύλων πλησίον του αμερικανικού εδάφους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.