Ρεύμα: Με επιδότηση οι λογαριασμοί Αυγούστου – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

Τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας εξειδίκευσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοινώνοντας πως η επιδότηση θα χρηματοδοτηθεί μέσω έκτακτης εισφοράς στα υπερκέρδη που έχουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

«Δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς όταν υπάρχουν ουρανοκατέβατα κέρδη που πλήττουν τους καταναλωτές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και τόνισε: «Αποφασίσαμε ως κυβέρνηση να αντιδράσουμε και με τρεις κινήσεις:

Έκτακτη επαναφορά του τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση το είχε θεσπίσει στην διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Αυτός ο φόρος θα επιβληθεί προσωρινά για τουλάχιστον δύο μήνες. Ιούλιο και Αύγουστο. Το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Το δεύτερο μέτρο είναι η επιδότηση των νοικοκυριών, η οποία θα αφορά στον Αυγούστο του 2024. Το πώς και το πόσο θα το ανακοινώσουμε όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα, περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Θέλουμε να ξέρουμε πώς θα κινηθούν οι τιμές της χονδρικής και λιανικής.

Θα ενσωματώσουμε νομοθετικά την έκτακτη οδηγία για πρόσθετη πρόνοια προς όφελος των πολιτών για στρεβλώσεις που έχουν ενδημικά χαρακτηριστικά.

πηγή: ethnos

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.