Ρεσιτάλ ομαδικής λειτουργίας οι νίκες του ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης27 Νοεμβρίου 2023

Υψηλός ο δείκτης παραγωγικότητας του ΠΑΟΚ και στην πρόσφατη αναμέτρηση με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, που είναι ενδεικτικός της ποικιλίας των επιλογών που διαθέτει η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια. Παρά το εκτεταμένο rotation. Την περσινή σεζόν, τα γκολ έμπαιναν με το “σταγονόμετρο”. Οι παίκτες του δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραραν.

Αυτή τη σεζόν η ομαδική λειτουργία είναι υποδειγματική. Οι νίκες του ΠΑΟΚ και η ευκολία με την οποία πετυχαίνουν οι παίκτες του γκολ, οφείλεται κυρίως στην αποτελεσματική λειτουργία της ομάδας, πάντα σύμφωνα με τα πλάνα του Λουτσέσκου και των συνεργατών του. Αρκεί να παρατηρήσει κανείς, με ποιον τρόπο κατορθώνει και πετυχαίνει γκολ ο ΠΑΟΚ για να γίνει αντιληπτή η πρόοδος. Τα περισσότερα γκολ προέρχονται από συνδυασμούς των παικτών του και όχι από ατομικές ενέργειες ή πρωτοβουλίες. Δίνεται παράλληλα έμφαση στα στημένα.

Θυμηθείτε, πρόσφατα, πως πέτυχε τέσσερα γκολ ο ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού, εξουδετερώνοντας τα ατού των ερυθρολεύκων. Όλα προήλθαν από ομαδικές συνεργασίες. Κάτι ανάλογο συνέβη και με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Οι ατομικές ενέργειες από την αρχή έως το τέλος έχουν περιοριστεί. Η εντολή που έχει δοθεί, είναι πάντα να πηγαίνει η μπάλα στον παίκτη που είναι ελεύθερος (αμαρκάριστος) για να την προωθήσει με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα δίχτυα. Ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας, είναι αξιοζήλευτος.

Η αναγέννηση του Μουργκ είναι έργο Λουτσέσκου

Κάτι ακόμη που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Τόμας Μουργκ διανύει την καλύτερη σεζόν του ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Προσέξτε: Ήδη σε 16 ματς, πέτυχε τέσσερα γκολ, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθά αποτελεσματικά τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην αμυντική λειτουργία. Τη σεζόν 2021-22 σε 41 ματς είχε πετύχει πέντε γκολ και αυτή είναι η top επίδοσή του. Εφόσον συνεχίσει έτσι, προφανώς θα σημειώσει και άλλα γκολ και θα έχει καλύτερες επιδόσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.