Ρενέ Πομς: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, ήταν απογοητευτική η εμφάνιση»

Metrosport Team13 Οκτωβρίου 2024

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ρενέ Πομς, μιλώντας μετά την ήττα από τον Μακεδονικό (3-1) στο γήπεδο της Ευκαρπίας, ανέλαβε την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας του. 

«Πολύ απογοητευτική εμφάνιση από την πλευρά μας, γιατί από το πρώτο δευτερόλεπτο δεν μπήκαμε με την ενέργεια που θα έπρεπε. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ σε μία αντεπίθεση και μετά το 1-0 ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε. Η άμυνα του Μακεδονικού ήταν πολύ καλή και έβγαινε στις κόντρα επιθέσεις που ήταν δύσκολες για μας».

Για τον μονότονο τρόπο που παίζει ο ΠΑΣ με τις πολλές σέντρες του Σόρια και το αν θα αλλάξει κάτι άμεσα: «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι κάνουμε 10-15-20 σέντρες με καλές πιθανότητες, αλλά δεν φτάνουν ποτέ στους παίκτες μας. Η ποιότητα των σεντρών δεν είναι καλή και αν δεν έχεις αυτήν την ποιότητα δεν μπορείς να σκοράρεις. Έχουμε 3-4 παίκτες μέσα στην περιοχή και δεν πάει η μπάλα σ’ αυτούς».

Γιατί δεν αλλάζει κάτι και επιμένει σ’ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού: «Είχαμε πολλές ευκαιρίες να βάλουμε την μπάλα στην περιοχή, αλλά το κάναμε συνέχεια λάθος. Είναι σημαντικό όταν παίζεις έτσι, να γίνονται σέντρες με ποιότητα.

Δεν είναι εύκολο να παίξεις από το κέντρο γιατί υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι μαζεμένοι σε μικρό χώρο, γι’ αυτό πάμε με σέντρες από τα άκρα».

Για το τι δεν έκανε καλά ο ΠΑΣ και έχασε και αν έχει μερίδιο ευθύνης ο ίδιος: «Έχω το 100% της ευθύνης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως ότι παίζουμε στη Super League 2, που υπάρχουν πολλές μονομαχίες, τα γήπεδα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και δεν είναι εύκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Στη Super League 2 πρέπει να έχεις τρεξίματα, να μάχεσαι, να κερδίζεις τις μονομαχίες και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε.

Θα πρέπει να δούμε τι έφταιξε, η αίσθηση που έχω είναι ότι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, ήμασταν «πεινασμένοι», αλλά όταν ξεκίνησε το παιχνίδι δεν ήμασταν στο γήπεδο, δεν πήγαμε στις μονομαχίες και έτσι δεχτήκαμε το γκολ και όταν το ματς έγινε 1-0 ήταν δύσκολο μετά να επιστρέψουμε».

Για τα δύο μπακ κι αν μπορούν να υπηρετήσουν το πλάνο στο αμυντικό κομμάτι, όπου ο ΠΑΣ δέχεται τα γκολ από τις πλευρές τους: «Το πρόβλημα δεν είναι τα μπακ, γιατί υπάρχουν τα 3 στόπερ πίσω που πρέπει να τους καλύπτουν. Μας λείπουν οι μονομαχίες στο κέντρο που χάναμε τις δεύτερες μπάλες. Αυτό είναι το λάθος μας. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες στη μία ή την άλλη πλευρά. Για ‘μενα οι πρώτοι αμυντικοί μας είναι οι επιθετικοί, δεν κάναμε επιθετική άμυνα και για ‘μενα εκεί ήταν το πρόβλημά μας σήμερα».

Για το αν ήθελε επιθετικό χαφ το καλοκαίρι και αν έχει κάποιον τώρα: «Δεν είναι η ώρα να πούμε τι δεν έχουμε. Πρέπει να εστιάσουμε στους παίκτες που έχουμε. Πρέπει να παλέψουμε με αυτούς.

Δεκάρι δεν έχουμε, αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα αυτό το σύστημα, αλλά δεν είναι το πρόβλημα το σύστημα. Το πρόβλημα είναι να ότι στα ματς πρέπει να μπαίνουμε προετοιμασμένοι για μάχη. Αν δεν το έχουμε αυτό θα είναι δύσκολο, γιατί δεν έχουμε πολύ καλύτερους παίκτες από άλλες ομάδες. Είμαστε μεν καλύτεροι, αλλά χωρίς ενέργεια και τρεξίματα δεν θα είναι αρκετό».

Για το αν παραμένει ευχαριστημένος από το ρόστερ: «Δεν θα αρχίσω να έχω αμφιβολίες για το ρόστερ. Χρειαζόμαστε καλύτερη ενέργεια, περισσότερη επιθυμία, να είμαστε πιο ‘πεινασμένοι’. Με το Κεραμίδι και τον Ηρακλή ήμασταν πολύ μαχητικοί. Αυτό μας λείπει στα δύο τελευταία ματς».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από κάποια γραμμή σήμερα και αν την Παρασκευή με τον Καμπανιακό θα κάνει κάποιες αλλαγές: «Σήμερα δεν είμαι ευχαριστημένος από κανέναν, δεν έπαιξε κανένας όπως έπρεπε. Θα κάνουμε την ανάλυσή μας από αύριο για να βρούμε τους έντεκα καλύτερους για να κερδίσουμε τον αγώνα της Παρασκευής με τον Καμπανιακό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.