Ρεκόρ: Οι ευρωπαϊκές πρωτιές Φορτούνη και Ελ Κααμπί

Κωστής Παναγιώτου04 Μαΐου 2024

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια ιστορική νίκη στο "Βίλα Παρκ" κόντρα στην Άστον Βίλα, για τα ημιτελικά του Europa Conference League, και πλέον είναι εκείνος το φαβορί για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό στην OPAP Arena, με τους Κώστα Φορτούνη και Ελ Κααμπί να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της φετινής ευρωπαϊκής πορείας των Πειραιωτών.

Οι δύο άσοι των "ερυθρόλευκων" έχουν πραγματοποιήσει τρομερές εμφανίσεις σε όλη την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και δίκαια έχουν χαρακτηριστεί ως οι πολυτιμότεροι ποδοσφαιριστές της ελληνικής ομάδας στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι.

Πρώτος σε ασίστ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ο Κώστας Φορτούνης σε κάθε αναμέτρηση του Ολυμπιακού αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, βάζοντας, σχεδόν, σε κάθε παιχνίδι υποψηφιότητα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή των "ερυθρόλευκων".

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός σε 13 αναμετρήσεις στο Europa League και στο Conference League (εκτός των προκριματικών) έχει μοιράσει 8 ασίστ, με αποτέλεσμα να κατέχει την κορυφαία επίδοση στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Φορτούνης σε έξι αγώνες στη φάση των ομίλων του Europa League μέτρησε πέντε ασίστ, ενώ σε 7 παιχνίδια στο Conference League έχει μοιράσει τρεις. Αυτή η επίδοση του Έλληνα άσου είναι η κορυφαία στα φετινά κύπελλα Ευρώπης. 

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονται μαζί οι Αρίτ και Κλος της Μαρσέιγ με 6 ασίστ στο Europa League και ο Σαϊμπί της Άιντραχτ Φραγκφούρτης με 6 ασίστ στο Europa League.

Ξεπέρασε Ομπαμεγιάνγκ, Εμπαπέ και Κέιν

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της αναμέτρησης στο "Βίλα Παρκ", καθώς ήταν υπεύθυνος για τα τρία από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άστον Βίλα.

Ο Μαροκινός επιθετικός μετά το χατ-τρικ κόντρα στους Άγγλους έφτασε τα 8 τέρματα στο Conference League και έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στη φετινή διοργάνωση που πετυχαίνει τρία γκολ στο ίδιο παιχνίδι.

Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του Ελ Κααμπί, όμως, δεν σταματούν εδώ. Ο 30χρονος φορ σε 13 αγώνες σε Europa League και Conference League (εκτός των προκριματικών) έχει σημειώσει 11 τέρματα και είναι ο πρώτος σκόρερ των φετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Ομπαμεγιάνγκ της Μαρσέιγ με 10 γκολ στο Europa League και στην τρίτη θέση βρίσκονται μαζί ο Κίλιαν Εμπαπέ της Παρί και ο Χάρι Κέιν της Μπάγερν Μονάχου με 8 γκολ στο Champions League, ενώ 8 τέρματα έχει και ο Εράν Ζάχαβι της Μακάμπι, αλλά οι Ισραηλινοί αποκλείστηκαν από το Conference League, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φορ που αναφέραμε, των οποίων οι ομάδες τους συνεχίζουν να αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.