Ρεαλιστικός προγραμματισμός, όχι «χαλάκι» και παραπλάνηση

Δημήτρης Μπούζας29 Αυγούστου 2023

Νομίζω πως είναι το τρίτο κατά σειρά σχόλιο μου, με το οποίο επιχειρώ να επισημάνω το πόσο σημαντικό και ευεργετικό θα είναι για τον πολύπαθο την τελευταία τριετία ΠΑΟΚ, να εκμεταλλευτούν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι (πρωτίστως ο Ιβάν) την ευκαιρία που τους έδωσε η ομάδα. Ιδιαίτερα με τις ευρωπαϊκές της προκρίσεις. 

Οι οποίες άνοιξαν το δρόμο, ώστε οι διαθρυλούμενες ή και σκοπίμως διακινούμενες δικαιολογίες περί οικονομικών δυσχερειών, να μην ευσταθούν πλέον. Αυτή τη στιγμή όλα τα σενάρια και όλες οι μεθοδεύσεις που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν και αφορούσαν ολοφάνερες αδυναμίες και ανικανότητες στα μεταγραφικά, μπαίνουν στην άκρη. Κι αυτό, γιατί ο «όλος οργανισμός» έχει μπροστά του μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να την αγνοήσει κανένας. 

Ούτε και οι πλέον φανατικοί και αδιαλείπτως σιτιζόμενοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης. Κι αυτή η πραγματικότητα αναφέρει πως στο ταμείο του υπάρχει ρευστό και ευοίωνες οικονομικές προοπτικές, που μπορούν άνετα να καλύψουν την περαιτέρω αναγκαία ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ. 

Τα εκατομμύρια ευρώ που φέρνει η ομάδα, τα αντίστοιχα από τις εύκολες πωλήσεις βασικών, όπως και τα αντίστοιχα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά και των εισιτηρίων διαρκείας, ξεπερνούν κατά πολύ τα όσα θα χρειαστούν, για να ενισχυθεί και για να γίνει ανταγωνιστικό το ρόστερ. Κάτι δηλαδή που το είχαν υποσχεθεί από την αρχή της χρονιάς οι υπεύθυνοι και μόλις τώρα – και αυτό δειλά – δειλά – αρχίζουν να το κάνουν.

Αναφερόμενοι στην συγκεκριμένη ευκαιρία και στην ανάγκη της απόλυτης και σοβαρής εκμετάλλευσης της, οφείλουμε να επισημάνουμε πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο και έχουμε κάποιους εθισμένους στην εξαπάτηση και στην παραπληροφόρηση, να την εκλαμβάνουν αποκλειστικά σαν «δική τους» ευκαιρία για να σπρώξουν κάτω από το χαλάκι όλα τα ανομήματα τους, επιδιώκοντας να την χρησιμοποιήσουν σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα ακόμη έγκλημα. Σήμερα και κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, ο ρεαλιστικός προγραμματισμός του ΠΑΟΚ είναι μονόδρομος. Ενίσχυση σοβαρή και σημαντική και μετά όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν από μόνα τους.

ΥΓ1: Διάβασα προχθές σε ένα σχόλιο στα «ασπρόμαυρα» της «Metrosport», για τις «δολοφονίες των χαρακτήρων» που εξακολουθούν να γίνονται από ένα χαλασμένο κομμάτι του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. Συμφωνώ και το προσυπογράφω. Ναι, οι «δολοφονίες χαρακτήρων» δυστυχώς είναι κάτι το σύνηθες.

Όποιος δεν μας αρέσει – ανεπιθύμητος ή ενοχλητικός – τον πετάμε… στα σκυλιά (ας μας συγχωρεθεί ο σκληρός χαρακτηρισμός). Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να τον «κατασπαράξουν» επικοινωνιακά. Είτε παίκτης είναι αυτός, είτε παράγοντας, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Τελευταίο θύμα στη μεγάλη λίστα, ο συμπαθέστατος Νάρεϊ. Οι αθεόφοβοι δεν δίστασαν αυτόν τον σεμνό αθλητή, το υπόδειγμα επαγγελματία, τον πρώτο σε ασίστ στο πρωτάθλημα, να τον «ξεπροβοδίσουν» με χολή και με αθλιότητες. Τα ίδια βέβαια συνέβησαν λίγο πιο μπροστά και με τον Αουγκούστο. Και άντε ο Βραζιλιάνος να μην τους ήταν συμπαθής, αλλά ο Νάρεϊ; Θα μου πείτε, είναι οι ίδιοι που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν εκβιαστή τον Βιεϊρίνια (!) γιατί έτσι βόλευε κάποιους. Τότε έδωσα μεγάλη μάχη σχεδόν μόνος μου, αποδεικνύοντας ότι είναι κοινοί απατεώνες. Μια ζωή βουτηγμένοι στα κόμπλεξ και στην αθλιότητα.

ΥΓ2: Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Νάρεϊ στην Σαουδική Αραβία, στασιμότητα στην υπόθεση Μάρκος Αντόνιο, με το ερωτηματικό αν θα προλάβουν μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου να κλείσουν παίκτες, που θα βοηθήσουν τον Λουτσέσκου να προχωρήσει την ομάδα ένα βήμα παραπάνω..

ΥΓ3: Ο πρώτος σε ασίστ του πρωταθλήματος, αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Αγαπητή οικογένεια του ΠΑΟΚ, Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω όλη την κοινότητα του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν. Έχει περάσει μόνο ένας χρόνος, αλλά η αγάπη που πήρα από τους οπαδούς και από όλους στον σύλλογο με πλημμύρισε. Η ζωή σε φέρνει αντιμέτωπο με μεγάλες αποφάσεις στην πορεία και πήρα την απόφαση να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο. Ωστόσο, ένα κομμάτι της καρδιάς μου θα είναι πάντα στη Θεσσαλονίκη. Εύχομαι σε κάθε οπαδό του ΠΑΟΚ και σε κάθε άνθρωπο του συλλόγου μόνο τα καλύτερα για το μέλλον. Ελπίζω να σας δω όλους σύντομα. Μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.