Ρεάλ Μαδρίτης: «Σαρώνει» τις κούπες με την «τακτική του νεκρού»! (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου02 Ιουνίου 2024

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ ακόμα δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Ούτε της Σίτι και της Μπάγερν μπορούσαν. Η Ρεάλ κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε... στα σχοινιά. «Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας και η Ρεάλ δεν συγχωρεί», είπε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, μετά το τέλος του τελικού του Champions League. Ήταν ο τελευταίος που έπεσε θύμα της «τακτικής του νεκρού» του Κάρλο Αντσελότι!

Η «τακτική του νεκρού» έχει κάνει τους αντιπάλους να υποφέρουν και συχνά αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είμαστε μια ομάδα που ξέρει να... υποφέρει και που γνωριζόμαστε. Είναι δύσκολο για εμάς να μην έχουμε ευκαιρίες, ξέρουμε ότι θα έρθει η στιγμή μας. Ο Αντσελότι μας είπε ότι η «τακτική του νεκρού» συνεχίζει να λειτουργεί. Όταν φαίνεται ότι είμαστε στα σχοινιά, μετά πάμε πάντα προς τα πάνω», εξήγησε Λούκας Βάσκεθ στη μικτή ζώνη του «Γουέμπλεϊ».

«Φαίνεται εύκολο, αλλά σε κάθε τελικό υποφέρουμε περισσότερο», συνέχισε ο Βάσκεθ, ο οποίος δεν βλέπει τέλος σε αυτό το εντυπωσιακό σερί τίτλων. «Πέντε Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζουμε να μετράμε. Δεν μπορείς να δεις τα όρια αυτής της ομάδας και χρόνο με τον χρόνο ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Δεν βλέπουμε το τέλος».

Για να πάρει το 15ο, η Ρεάλ έπρεπε να ξυπνήσει στο ημίχρονο. Πιεζόταν από την Ντόρτμουντ σε μεγάλο βαθμό για τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, αλλά ο Αντσελότι έκανε τα... μαγικά του. Πρώτα ενεργοποίησε την ομάδα που δεν μπήκε στο γήπεδο με την απαραίτητη ενέργεια. Και μετά άλλαξε το σύστημα, τοποθετώντας ένα πιο καθαρό 4-3-3 στο γήπεδο. Έτσι, η βασίλισσα ήταν διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο.

«Οι βετεράνοι «μίλησαν». Οι παίκτες με την περισσότερη εμπειρία, αυτοί με τους περισσότερους τελικούς, όπως ο Καρβαχάλ, ο Νάτχο και ο Μόντριτς» είπε με την σειρά του ο Βαλβέρδε. «Ο προπονητής, που είναι ο καλύτερος στον κόσμο και ο ιδανικός γι' αυτόν τον σύλλογο, έπαιξε αυτό που έπρεπε και λειτούργησε. Υπάρχει λόγος που είναι ο καλύτερος», τόνισε ο Χοσέλου και πρόσθεσε: «Υποφέραμε, αλλά αυτή η ομάδα έχει αυτό, δεν τα παρατάει ποτέ και πάντα αντεπιτίθεται».

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε για άλλη μια φορά το DNA της νίκης στο «Γουέμπλεϊ». Ο Κρόος το συνόψισε τέλεια. Δεν θα είναι, πλέον, παρών, αλλά δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η ομάδα θα συνεχίσει να κερδίζει: «Είναι σίγουρο. Ακόμη και η ομάδα να παίζει πάντα με διαφορετικό στυλ, θα συνεχίσει να κερδίζει, όπως πάντα». «Θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Χωρίς τον Κρόος θα είναι διαφορετικά, αλλά θα συνεχίσουμε», είπε ο Αντσελότι, ο δημιουργός της της «τακτικής του νεκρού», που όλοι υποψιάζονταν ότι υπήρχε, αλλά για την οποία κανείς δεν μίλησε μέχρι τον τελικό του «Γουέμπλεΐ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.