Οι μισθοί στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μίδας» ο Εμπαπέ, δεύτερος ο Αλάμπα! (vid)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου04 Ιουνίου 2024

Μία από τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην προσπάθεια απόκτησης του Εμπαπέ, ήταν να προσπαθήσει να προσαρμόσει τον μισθό του Γάλλου επιθετικού στην κλίμακα του κλαμπ, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει πολύ των συμπαικτών του, παρόλο που ήταν αναπόφευκτο να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Ένας τρόπος για να... κρυφτεί ο μισθός του ήταν να δοθούν 100 με 150 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους υπογραφής. Αυτό θα ανέβαζε το εισόδημά του στα 20-30 εκατομμύρια για κάθε ένα από τα πέντε χρόνια του συμβολαίου του. Δηλαδή, αντί να λαμβάνει αυτό το ποσό κάθε χρόνο, το πήρε μαζεμένο στην αρχή.

Όσον αφορά τα δικαιώματα σε θέματα μάρκετινγκ, ο Mbappé κρατάει το 100% αυτών που είχε ήδη υπογράψει και το 80% από αυτά που αποκτά από εδώ και στο εξής, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να διατηρεί το 20%.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν αποκάλυψε ότι ο παίκτης έχει προσωπική συμφωνία μαζί του, αν και δεν θέλησε να δώσει τις λεπτομέρειες.

Από τον «νόμο Μπέκαμ» στον «νόμο Εμπαπέ»

Έτσι, μιλώντας αυστηρά για τον ετήσιο μισθό του, θα είναι περίπου 26 εκατ. ευρώ μεικτά, δηλαδή γύρω στα 14-15 καθαρά. Θα μπορούσε να φτάσει και τα 20 το χρόνο ανάλογα με το αν θα πετύχει τα μπόνους για τους στόχους που έχει υπογράψει.

Πλέον, στη μισθολογική κλίμακα της Ρεάλ επικεφαλής είναι ο Εμπαπέ με 26 εκατομμύρια. Αν συνέχιζε στη βασίλισσα, δεύτερος στη λίστα θα ήταν ο Τόνι Κρος, με 24,38 εκατομμύρια ευρώ μεικτά ετησίως. Αλλά δεν συνεχίζει και αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος μετά τον Γάλλο επιθετικό είναι ο Αλάμπα με 22,5.

Τρίτος έρχεται ο Λούκα Μόντριτς με 21,88, ενώ οι επόμενοι είναι οι Βινίσιους και Μπέλιγχαμ, και οι δύο με 20,83. 

Το «τοπ 10» συμπληρώνουν οι: Βαλβέρδε (16,67), Κουρτουά (15), Μιλιτάο και Ρούντιγκερ (14,58), ενώ μετά έρχονται οι Ροντρίγκο, Τσουαμενί και Καμαβινγκά, όλοι με 12,5 εκατομμύρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.