Ρεάλ Μαδρίτης: Η κατάρα των χιαστών χτύπησε το «τείχος» του 14ου Champions League

Παναγιώτα Χαλκιά08 Οκτωβρίου 2024

Νέο πλήγμα για τη Ρεάλ Μαδρίτης που αποχαιρετά για αυτή τη χρονιά τουλάχιστον τον Ντάνι Καρβαχάλ. Ο έμπειρος αμυντικός τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Βιγιαρεάλ και το ιατρικό δελτίο ήταν ιδιαίτερα σκληρό καθώς έκανε λόγο για ρήξη πρόσθιου συνδέσμου, ρήξη έξω πλάγιου συνδέσμου  και ρήξη ιγνυακού τένοντα στο δεξί του πόδι. 

Οι Μαδριλένοι δέχθηκαν έχασαν ακόμη ένα πρόσωπο από την «καρδιά του τείχους» της 14ης κατάκτησης του Champions League. Η άμυνα που παρατάχθηκε στο Παρίσι τον Μάιο του 2022 έχει σχεδόν καταρρεύσει λόγω σοβαρών τραυματισμών. Η αλήθεια είναι ότι μόνο ο Μεντί έχει γλιτώσει από μια «κατάρα» που έχει ήδη καταστρέψει τους άλλους τέσσερις συμπαίκτες του από τη βασική αμυντική γραμμή εκείνης της βραδιάς στο παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ. Κουρτουά, Μιλιτάο, Αλάμπα και  Καρβαχάλ τέθηκαν νοκ άουτ με ρήξη χιαστών τα τελευταία δύο χρόνια. 

Κουρτουά και Μιλιτάο, οι πρώτοι που τραυματίστηκαν

Τον Αύγουστο της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου τραυματίστηκαν σοβαρά τόσο ο Τιμπό Κουρτουά όσο και ο 'Εντερ Μιλιτάο με διαφορά δύο ημερών. Αμφότεροι υπέστησαν ρήξη χιαστού συνδέσμου στο αριστερό πόδι και βρέθηκαν στα πιτς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το πέρασμα τους από το χειρουργείο. 

Ο Βέλγος τερματοφύλακας χρειάστηκε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 222 ημέρες ενώ λίγο πριν επιστρέψει υπέστη ξανά ρήξη εσωτερικού μηνίσκου στο δεξί γόνατο και πάτησε ξανά χορτάρι μετά από 41 επιπλέον ημέρες. Ωστόσο, κατάφερε να βοηθήσει τη «Βασίλισσα» να παραμείνει στον ευρωπαϊκό της θρόνο κερδίζοντας τον 15ο της Champions League. 

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός υπέστη ρήξη στο αριστερό του πόδι και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 231 ημέρες. Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου βρέθηκε στην αποστολή για τον αγώνα της Ρεάλ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και κατέγραψε λεπτά συμμετοχής στις εννέα αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος. Στα ευρωπαϊκά γήπεδα βοήθησε τους Μαδριλένους στους προημιτελικούς αγώνες με τη Μάντσεστερ Σίτι και μέτρησε συνολικά τρεις συμμετοχές σε πέντε αγώνες και κανέναν ως βασικός. 

Το επόμενο «θύμα» ο Αλάμπα και το σκληρό ανακοινωθέν του Καρβαχάλ

Ο κακός δαίμονας των χιαστών χτύπησε ξανά την πόρτα της «Βασίλισσας» την περασμένη σεζόν. Ο Νταβίντ Αλάμπα βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και το ιατρικό επιτελείο έκανε γνωστό ότι ο παίκτης έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο. Ο Αυστριακός αμυντικός εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός δράσης καθώς χρειάστηκε δύο μήνες μετά τη διάγνωση να περάσει ξανά την πόρτα του χειρουργείου για ένα μικρό καθαρισμό στο ήδη χειρουργημένο του πόδι. Μετρά 295 ημέρες και ακόμη περιμένει την επιστροφή...

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Καρβαχάλ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, βγήκε με φορείο από το γήπεδο και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. «Μετά τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον παίκτη μας Ντάνι Καρβαχάλ, διαγνώστηκε ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, ρήξη του εξωτερικού πλάγιου συνδέσμου και ρήξη του ιγνυακού τένοντα στο δεξί πόδι» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν. 

Η διάγνωση σόκαρε άπαντες καθώς ο Ισπανός αμυντικός τέθηκε νοκ άουτ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο ίδιος φρόντισε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους που εξέφρασαν τη στήριξη τους μετά την ανακοίνωση των ιατρικών εξετάσεων με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Επιβεβαιώθηκε σοβαρός τραυματισμός χιαστού συνδέσμου, θα πρέπει να κάνω χειρουργική επέμβαση και να είμαι εκτός γηπέδου για μερικούς μήνες. Ήδη ανυπομονώ να ξεκινήσω την ανάρρωση και να επιστρέψω σαν θηρίο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα μηνύματα σας, νιώθω πολύ αγαπητή» έγραψε χαρακτηριστικά στη δημοσίευση του στο instagram. Ο Καρβαχάλ αναμένεται να μπει στο χειρουργείο και έπειτα, θα αρχίσει την αποθεραπεία του. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.