Ραζβάν Λουτσέσκου μην αφήσεις παίκτη όπως ο Ντεσπότοφ να χαθεί!

Metrosport Team17 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τρία θέματα τα οποία ταλανίζουν ως σημαντικά ζητήματα τόσο την διοίκηση και τον προπονητή όσο και κυρίως τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. 

Όσοι παρακολούθησαν το ματς με τον Παναθηναϊκό διαπίστωσαν με ευκολία ότι ο Δικέφαλος ήταν «πιο» ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Για ένα ημίωρο «πάτησε» τον Παναθηναϊκό και είτε από αστοχία, ανικανότητα είτε από ατυχία δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Στη συνέχεια το ματς κάπως ισορρόπησε με τις δυο ομάδες να κερδίζουν ενίοτε το χώρο του κέντρου, αλλά να μην καταφέρνουν τις 2-3 ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, να τις μετατρέψουν σε γκολ. Αυτό το ημίωρο, όσο κι αν στους περισσοτέρους φαίνεται δικαιολογημένα ως αρκετά μικρό διάστημα, ήταν ό,τι καλύτερο έχει επιδείξει ο Δικέφαλος φέτος. 

Βέβαια, απέναντί του είχε μια ομάδα που φαινόταν ασύνδετη και μακριά πολύ από αυτό που επιθυμούν παίκτες και Ντιέγκο Αλόνσο που βρίσκεται υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Συνοπτικά ναι μεν η ομάδα είχε ένα πολύ καλό χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δεν είναι επ ουδενί αρκετό όχι μόνο για να ικανοποιήσει τους ΠΑΟΚτσήδες αλλά και να θεωρηθεί ως δείγμα μιας επερχόμενης καλύτερης συνέχειας. 

Μάλιστα αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε όλους μας ήταν ότι οι παίκτες που ξεχώρισαν δεν ήταν οι συνηθισμένοι. Ζίβκοβιτς, Ντέλιας και Τάισον ήταν οι μέτριοι. Ότο και Οζντόεφ ήταν οι καλύτεροι. Στους διακριθέντες ήταν επίσης ο Σβαμπ με τον Μπάμπα. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δείξει μέσα στο γήπεδο για όλο το 90λεπτο αυτό που απαιτεί η προσδοκία διεκδίκησης και κατάκτησης πρωταθλήματος. 

Η μόνη αποδεκτή αιτιολόγηση είναι ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν, εκτός των Καμαρά και Τσάλοφ, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη πριν λίγες μέρες το πολύ εβδομάδες. Για να διαπιστώσει ο προπονητής αν και σε ποια θέση έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, θα πάρει αρκετό χρονικό διάστημα με τα όποιες αγωνιστικές και βαθμολογικές συνέπειες. 

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όσο καλός μπορεί να είναι εντός αγωνιστικού χώρου τόσο μέτριος δείχνει στο χρονικό διάστημα που γίνονται οι αποκτήσεις παικτών, αλλά και τα διοικητικά ολισθήματα τύπου Μεϊτέ που παρακολουθήσαμε φέτος. Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι όλα βρίσκονται στο μυαλό του Λουτσέσκου και τα πόδια των ποδοσφαιριστών όσον αφορά την παρουσία του ΠΑΟΚ στη συνέχεια.

Ένα δεύτερο ζήτημα το οποίο μας απασχολεί είναι αυτό του Ντεσπόντοφ. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήρθε στον Δικέφαλο προκειμένου να αποδείξει το πόσο καλός παίκτης είναι. Στην Βουλγαρία είναι ο αρχηγός και μέχρι να έρθει στον ΠΑΟΚ κανείς δεν είχε αμφισβητήσει την αξία του και τις ικανότητές του. Ωστόσο στην Ελλάδα αυτά εμφανίστηκαν περιοδικά ακόμη και παροδικά. 

Σήμερα κάποιοι τον θεωρούν ικανό μόνο για να εκτελεί τα «στημένα». Η δική μας άποψη είναι ότι έχει πιεστεί πνευματικά, κάτι που αντανακλάται και ποδοσφαιρικά. Εισέρχεται αλλαγή και μοιάζει σα να αγωνίζεται πρώτη φορά με τον Δικέφαλο. Θεωρούμε ότι ο Λουτσέσκου είναι ο μόνος που μπορεί και ελπίζουμε να βρει μια άμεση λύση. Ίσως η χρησιμοποίηση του από την αρχή σε πιο «εύκολα» παιχνίδια να είναι αυτή. 

Τέλος η ακρίβεια είναι κάτι που απασχολεί τη Βόρειο Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚτσής της επαρχίας δυσκολεύεται ή δεν μπορεί να έρθει. Τα παιδιά δεν μπορούν να εισέρθουν με ένα φτηνό εισιτήριο. ΟΙ 18.500 στο ματς με τον Παναθηναϊκό θεωρούνται λίγοι. Δεν είναι λογικό πανελλήνια να αυξάνονται οι φίλαθλοι που υποστηρίζουν ΠΑΟΚ και στο γήπεδο να μειώνονται. Επιβάλλεται η διοίκηση να λύσει το θέμα. Η ομάδα προσελκύει τον κόσμο και η ακρίβεια τον απομακρύνει. ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΗ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.