Rally-Cross: Μοναδικές στιγμές στην Αργυρούπολη Κιλκίς (pics)

Χρήστος Νάσκας25 Ιουνίου 2024

Γράφει ο Χρήστος Νάσκας

«Φάρμα Κουκάκη Κιλκίς Rally Cross - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα»…

Και σε χωμάτινη πίστα μπορεί να γραφτεί ιστορία και ένας αγώνας να αποτελέσει γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω ζέστης, που σε καμία περίπτωση όμως δεν πτόησε οδηγούς και θεατές.



Ο αγώνας «Φάρμα Κουκάκη Κιλκίς Rally Cross - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα» έγινε με τη συνδιοργάνωση του ΧΩΜΑ (Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς), του Δήμου Κιλκίς και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Μοναδικές στιγμές, έντονες συγκινήσεις και πολλά… πολλά χαμόγελα ικανοποίησης άφησε ο αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Αργυρούπολης Κιλκίς.

Για πρώτη φορά η συγκεκριμένη πίστα, εξαιρετικών προδιαγραφών, φιλοξένησε αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος, κάτι που από την Κυριακή της 23ης Ιουνίου αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.


«Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι, μπορούν να βοηθήσουν το Κιλκίς τέτοιοι αγώνες»

Ο πρόεδρος του ΧΩΜΑ, κύριος Τάσος Αβραμίδης, λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ψυχή της διοργάνωσης, μίλησε στο metrosport.gr για το διήμερο που έζησε και τις εντυπώσεις που του άφησε.

«Οι εντυπώσεις ήταν πολύ ωραίες, ήταν ένας αγώνας με υψηλό επίπεδο και στον κόσμο άρεσε πάρα πολύ. Κάτι που φάνηκε και στα social media και την επισκεψιμότητα που είχαμε» μας λέει αρχικά ο κύριος Αβραμίδης ενώ ερωτηθείς και για τον «αντίπαλο» που είχαν να αντιμετωπίσουν όλοι, τη ζέστη μας απάντησε: 

«Παρά τη ζέστη, ο κόσμος ήταν εκεί. Έμεινε ικανοποιημένος, δεν περίμενε να γίνει μια τέτοια διοργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο Κιλκίς.

Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, έφυγαν χαρούμενοι από τον χώρο».

Ο Τάσος Αβραμίδης, εξηγεί μέσω του metrosport.gr, πόσο σημαντικό είναι για το Κιλκίς και την ευρύτερη περιοχή να φιλοξενεί τέτοιους αγώνες: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιοι αγώνες γιατί προσελκύουν κόσμο στο Κιλκίς.

Μαθαίνουν την πόλη, γίνεται κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οπότε μπορεί να δημιουργήσει και άλλες καταστάσεις. Μπορούν να προβληθούν κι άλλα μέρη στο Κιλκίς, ο λόφος του Αγίου Γεωργίου, το αρχαιολογικό μουσείο, η λίμνη Δοϊράνη κλπ. Μπορεί να δημιουργήσει έναν τουριστικό προορισμό».


«Θετικές οι εντυπώσεις των αθλητών και του κόσμου»

Αυτονόητο το επόμενο ερώτημα, αν μπορεί αυτός ο αγώνας να καθιερωθεί και να διεξάγεται κάθε χρόνο στην πίστα του Κιλκίς. «Φυσικά μπορεί, αυτός είναι ο πρώτος στόχος μας, να καθιερωθεί. Μετά από τις κριτικές που έχουμε, και από τους αγωνιζόμενους, αλλά και από τα στελέχη του αγώνα και από τον κόσμο, ναι , μπορεί να καθιερωθεί», λέει στο metrosport.gr ο Τάσος Αβραμίδης και συνεχίζει: «Απλώς πρέπει να βρούμε μια ημερομηνία άλλη, αν και πέρυσι είχε βροχές, ενώ φέτος καύσωνα. Να έχει περισσότερο δροσιά και να μην πέφτει σε ένα τριήμερο όπως αυτό που έγιναν οι αγώνες».

Υπάρχουν όμως και δυσκολίες για να αναλάβει και να διοργανώσει κάποιος μια τόσο πετυχημένη διοργάνωση, αφού όπως ο Τάσος Αβραμίδης στο metrosport.gr: «Βέβαια, υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Η οργάνωση χρειάζεται μεγάλη στελέχωση, πολλούς κριτές, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και πρέπει να προλαβαίνεις το παραμικρό.


Πρέπει να έχεις χώρους πάρκινγκ, να έχεις χώρους σκίασης, όπως είχαμε και φέτος για τους θεατές. Θέλει τουαλέτες, γιατί είσαι σε εξωτερικό χώρο, θέλει παρκαδόρους, άτομα να προσέχουν και να ενημερώνουν τον κόσμο. Όλοι έμεινα ικανοποιημένοι, αθλητές και κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες. Το μόνο πρόβλημα που είχαν οι αθλητές και ήταν κατανοητό, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε με την υδροφόρα του Δήμου Κιλκίς, ήταν το γεγονός πως υπήρχε πολύ ήλιος και έπρεπε να βρεχόταν πιο συχνά η πίστα για να μη σηκώνει σκόνη. Γιατί στους άμεσα ανταγωνιζόμενους δημιουργεί πρόβλημα. Αυτό ήταν το σοβαρό πρόβλημα, παρά το γεγονός πως 24 ώρες η υδροφόρα δούλευε και έριχνε νερό».

Κλείνοντας τη συζήτησή μας με τον Τάσο Αβραμίδη, θέλησε να ευχαριστήσει και όλους αυτούς που βοήθησαν: «Την εταιρία Φάρμα Κουκάκη που ήταν ο χρυσός μας χορηγός , τον Δήμο Κιλκίς που είναι δίπλα μας ως διοργανωτής, την ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας), την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ».


Την καρό σημαία ο Παναγιώτης Καϊτατζής, εξαιρετικοί οι οδηγοί της κατηγορίας junior

Σε ανάρτησή του στο fb ο ΧΩΜΑ (Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς) αναφέρει: «Οι υψηλές θερμοκρασίες δοκίμασαν την υπομονή και την επιμονή αγωνιζομένων και θεατών!

Ο Παναγιώτης Καϊτατζής, με το νούμερο 4 κατέκτησε επάξια την καρό σημαία, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο με 5:19.627!

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι οδηγοί της κατηγορίας Junior «Κωσταντίνος Τακιδέλης»!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Final 600
  • Νο 4 Καιταζής Παναγιώτης
  • Νο 2 Χεκιμιάν Ιωάννης
  • Νο 7 Παλαιοκώστας Δημήτριος

FINAL JUNIOR

  • Νο 30 Aναστασόπουλος Κωσταντίνος
  • Νο 32 Μιχαηλίδης Βασίλειος Γαβριήλ
  • Νο 33 Στάθης Μιχαήλ

SPORTSMAN

  • Νο 5 Τριανταφυλλίδης Αλέξιος
  • Νο 10 Ηλιόπουλος Παναγιώτης
  • Νο 11 Κωνσταντάκος Μάριος

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τον επόμενο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.