Ραφαέλ Βαράν: Μεταγραφή… χρυσό βατόμουρο στην Κόμο, αποσύρθηκε στα 31 του!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος25 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κόμο επέστρεψε μετά από 21 χρόνια στη Serie A και έκανε «κρότο» στην Ιταλία με τις μεταγραφικές της κινήσεις. Δυστυχώς όμως, αυτή του Ραφαέλ Βαράν αποδεικνύεται σε… χρυσό βατόμουρο αφού ο 31χρονος Γάλλος στόπερ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο!

Ο Σεσκ Φάμπρεγας τον είχε τοποθετήσει ως βασικό μεταγραφικό στόχο το περασμένο καλοκαίρι στηρίζοντας πολλά στην εμπειρία του και είχε αναλάβει προσωπικά να αποσπάσει το «ναι» του Ράφαελ Βαράν.

Ο 31χρονος Γάλλος αμυντικός συμφώνησε τον Ιούλιο, σε μια από τις ηχηρές μεταγραφές της Κόμο φέτος, όμως δύο μήνες μετά ετοιμάζεται να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια…

Ένα παιχνίδι Κυπέλλου κι αυτό εκτός έδρας, στη Γένοβα απέναντι στη Σαμπντορια στις αρχές του Αυγούστου. Αυτή φαίνεται πως θα είναι η μια και μοναδική συμμετοχή του Ραφαέλ Βαράν με τη φανέλα της Κόμο.

Αυτή φαίνεται παράλληλα πως θα είναι και η τελευταία επίσημη συμμετοχή του Γάλλου αμυντικού πριν ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, στην οποία αγωνίστηκε σε Λανς, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν την Κόμο.

Έχοντας κατακτήσει τέσσερις τίτλους Champions League, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και μετά από 573 παιχνίδια, το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Ράφαελ Βαράν ολοκλήρωσε πρόωρα, στα 31 του χρόνια, καθώς ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό!

Η Κόμο έχει αφήσει εκτός λίστας Serie A τον Γάλλο αμυντικό, μιας και κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμος ξανά, οι δύο πλευρές τερμάτισαν το μεταξύ τους συμβόλαιο και ο Βαράν αποσύρεται από την ενεργό δράση κάτι που ανακοίνωσε με προσωπική του δήλωση…

«Με περηφάνια και ευγνωμοσύνη για όσα κατάφερα, ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το άθλημα που όλοι αγαπάμε. Κρατάω τον εαυτό μου στα υψηλότερα στάνταρ και θέλω ν’ αποχωρήσω δυνατός κι όχι απλά να κρατιέμαι από το παιχνίδι.

Η επιθυμία και οι ανάγκες είναι διαφορετικά πράγματα. Η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω είναι έπειτα από το παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας και την επιτυχία στο Γουέμπλεϊ. Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα άλλαζα τίποτα, ξεκινά μια νέα ζωή εκτός αγωνιστικού χώρου.

Θα παραμείνω στην Κόμο, δίχως όμως να χρειάζομαι ποδοσφαιρικά παπούτσια, θα μοιραστώ μαζί σας περισσότερα, σύντομα» έγραψε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής στην ανακοίνωσης του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.